Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Κέντρο ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη από το Ίδρυμα Νιάρχου

Κέντρο ακτινοθεραπείας -που τώρα δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- θα δημιουργηθεί στην Τρίπολη με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, Ιδρυμα το οποίο ήδη έχει δρομολογήσει και θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

Αυτό έγινε γνωστό στη συνάντηση που είχαν σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Αναστάσιο Τζανή, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ο οποίος είναι γιατρός.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου τονίστηκαν οι ελλείψεις, τόσο σε μέσα, όσο και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη να υπάρξει κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας των νοσοκομείων.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια ήδη μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότηση των Κέντρων Υγείας, αλλά και την αγορά 20 ασθενοφόρων, ενώ σε νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ με δαπάνη περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ για τον τομέα της υγείας προβλέπεται η ένταξη έργων που αφορούν νέες πτέρυγες σε νοσοκομεία της Περιφέρειας, καθώς και η αγορά ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να τον ενημερώσει και εγγράφως σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου η Περιφέρεια να συνδράμει, σύμφωνα με τις δυνατότητές της βεβαίως.