Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Καθαρή νίκη πρώτη και δεύτερη Κυριακή για Νίκα – Όπως προβλέπει η εταιρεία “Opinion” σε μεγάλη δημοσκόπηση

Μια εβδομάδα και μια ανάσα πριν από τις εκλογές και η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας “Opinion” για τους συσχετισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας “Ελευθερία” και παρουσιάζεται στο σημερινό της φύλλο, καταγράφει ένα διπλό προβάδισμα του Παναγιώτη Νίκα σε πρώτη και δεύτερη Κυριακή.

Μάλιστα, είναι ξεκάθαρο πως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έχει τον αέρα της νίκης με μια τάση μη αναστρέψιμη όπως αναφέρεται και στην ανάλυση του Θανάση Λαγού, μια και υπερτερεί σε όλες τις μεγάλες περιφερειακές ενότητες, αυτές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αργολίδας, ενώ ο απερχόμενος κ. Τατούλης δείχνει να έχει ένα προβάδισμα στις μικρότερες σε πληθυσμό ενότητες της Αρκαδίας και της Λακωνίας.

Η έρευνα αυτή της κοινής γνώμης από μια καταξιωμένη εταιρεία μάλιστα είναι σημειωτέον πως έγινε σε ένα μεγάλο μέγεθος δείγματος που ξεπερνά τα 1.200 άτομα και αποτυπώνει όλες τις κρίσιμες αναφορές σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την άποψη για τα πολιτικά πρόσωπα, τις εκτιμήσεις στους ψηφοφόρους των κομμάτων, αλλά και ανά νομό τα όσα αναφέρονται.

Πιο αναλυτικά στην μέτρηση της “Opinion” για την “Ελευθερία” και στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου σε πρώτη και δεύτερη Κυριακή, ο Παναγιώτης Νίκας διατηρεί ένα διπλό προβάδισμα, που του δίνει τη νίκη στην πρόθεση των ερωτηθέντων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην όλη δημοσκόπηση που περιλαμβάνει πολλά στοιχεία ο κ. Νίκας ανοίγει όλο και περισσότερο την “ψαλίδα” σε Μεσσηνία, Κορινθία και Αργολίδα, ενώ είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός πως έχει μεγάλα περιθώρια συσπείρωσης στους ψηφοφόρους της ΝΔ (μην ξεχνάμε ότι η μάχη παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά και η πόλωση θεωρείται δεδομένη από τα κόμματα), ενώ έχει μια σημαντική διείσδυση και στους υπόλοιπους χώρους, εν αντιθέσει με τον κ. Τατούλη που προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, την ώρα που τα ποσοστά του στη Μεσσηνία… κατακρημνίζονται.