Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Καιρός: “Έρχεται η «Διδώ» με βροχές, καταιγίδες και κρύο!

Ο καιρός αγριεύει απότομα από το βράδυ της Δευτέρας, 09.12.2019, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας, που ονομάστηκε “Διδώ” θα… χτυπήσει πολλές περιοχές της χώρας και μάλιστα με σφοδρότητα. Η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και το newsit.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μιλά για το… πού και πότε θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία.

Καιρός – Πού… περιμένουμε την “Διδώ”

“Πρόκειται για μια σοβαρή μεταβολή του καιρού από σήμερα (σ.σ. Δευτέρα 09.12.2019) το βράδυ, αρχής γενομένης από την Δυτική Ελλάδα με βροχές, ασθενούς έως και μέτριας έντασης και τοπικά λίγο πιο δυνατές και στην συνέχεια κατά την διάρκεια του διημέρου Τρίτης και Τετάρτης τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας”, τονίζει αρχικά ο γνωστός μετεωρολόγος.

Και συνεχίζει ο Γιάννης Καλλιάνος για το πού περιμένουμε να αγριέψει ο καιρός: “Πρόκειται για μια διήμερη τουλάχιστον κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Θα επηρεαστούν μέσα στο διήμερο σχεδόν οι περισσότερες περιοχές της χώρας, και το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και οι περισσότερες περιοχές του Αιγαίου με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, ιδιαιτέρως στην περιοχή της κεντρικής και νότιας χώρας αλλά και στη Θεσσαλία, στα Δωδεκάνησα και στην νότια Κρήτη. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες που θα φτάνουν ακόμα και τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη και ιδιαιτέρως στο Αιγαίο.

Από την Τετάρτη οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες στην Βόρεια Ελλάδα και θα πνέουν πάλι με πολύ αυξημένη ένταση στα 8-9 μποφόρ στα βόρεια τμήματα της επικράτειας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4-5 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.