Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Καιρός: Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η αστάθεια – Πότε θα αρχίσει να υποχωρεί

Θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα . Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά μέχρι το Σαββατοκύριακο . Από βδομάδα η αστάθεια βαθμιαία υποχωρεί

  • Η θερμοκρασία δεν θα απέχει από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-06-2021

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια μέχρι το Σαββατοκύριακο- Από βδομάδα αρχίζει να υποχωρεί

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα ηπειρωτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-06-2021

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια μέχρι το Σαββατοκύριακο- Από βδομάδα αρχίζει να υποχωρεί

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα αν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-06-2021

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια μέχρι το Σαββατοκύριακο- Από βδομάδα αρχίζει να υποχωρεί

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με όμβρους κυρίως στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15-06-2021

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια μέχρι το Σαββατοκύριακο- Από βδομάδα αρχίζει να υποχωρεί

Στη βορειοδυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με λίγους όμβρους στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, όπου δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πηγη