Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Καιρός: Μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας! Κίνδυνος ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 8/11/2019 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, στο πρώτο μισό της ημέρας.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν-ΝΑ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα)

για το http://kalamata.meteoclub.gr/