Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Καλώς τους και ας άργησαν με το… κατόπιν ενεργειών μου

Πόσο μου έλειψε το “κατόπιν ενεργειών μου”. Είναι βρε παιδί μου, μια… μανία του πολιτικού μας συστήματος που ότι και να έχει φάει στη “μάπα” και την “πλάτη” δε λέει να το αποκηρύξει. Ζει… για το “κατόπιν ενεργειών μου”, μεγαλώνει με το “κατόπιν ενεργειών μου”, και, “βαυκαλίζεται” με το “κατόπιν ενεργειών μου”, στην αναμονή της επιδοκιμασίας του χειροκροτήματος.

Πάρε τα τελευταία γεγονότα. Γίνεται το… έλα να δεις τοπικά με το θέμα της παραβατικότητας και των Ρομά, και, φθάνει μια στιγμή για να καταλάβεις πόσο… μπολιασμένο είναι το «κατόπιν ενεργειών μου» στον πολιτικό ιστό.

Την ώρα που η ΝΔ (θυμάστε πως υπάρχει και μια ΝΟΔΕ;) τοπικά… χαλαρώνει (εδώ και καιρό βέβαια) – και παρότι οι εκκρεμότητες και τα ζητήματα είναι πολλά – οι Βουλευτές της που δείχνουν μια δραστηριότητα… ανταγωνισμού μεταξύ τους και όχι ενωτικά με τα προβλήματα και τις λύσεις, έβαλαν μπροστά το «κατόπιν ενεργειών μου». Με «βομβαρδισμό» από δελτία τύπου, έτρεξαν να προλάβουν να πουν ποιος ήταν εκείνος που οδήγησε στην ενίσχυση με 30 αστυνομικούς στην Α/Δ Μεσσηνίας. Ποιος παρενέβη, ποιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και σε ποιον υποσχέθηκε ο Χρυσοχοΐδης!!!

Χρειάστηκε ο «γάτος» Υπουργός για να ρίξει το «τυράκι» της τηλεφωνικής ενημέρωσης και βάλθηκαν να ανταγωνιστούν ποιος από τους τρεις θα πρωτοκάμει να αποθεώσει την… παρέμβασή του προς τον Υπουργό για να δοθεί λύση και να φθάσουν 30 Αστυνομικοί για κανά τρίμηνο άντε 6μηνο και να δράσουν εδώ στελεχώνοντας τρεις ΟΠΚΕ.

Αν και το σημαντικό θα ήταν να είναι μόνιμη αυτή η δύναμη εδώ και καιρό, αν και το σημαντικό θα ήταν να μην υπάρχει καν ζήτημα… αποκατάστασης του αισθήματος ασφαλείας, πρότρεξαν να δια/δηλώσουν το αυτονόητο για να απο/δείξουν την προσωπική τους συμμετοχή στο όποιο αποτέλεσμα.

Ας υπέγραφαν μια ανακοίνωση από κοινού τουλάχιστον ή ας μοίραζαν από 10 αστυνομικούς… συνεισφορά ο καθένας στο αποτέλεσμα.

Όπως και να’ χει το “κατόπιν ενεργειών μου” με το οποίο ορισμένοι πορεύονται ότι και ρετούς… να φάει στα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις ή στα λόγια, πάντα θα παραμένει στην πράξη, μια μεγάλη… πληγή για το πολιτικό σύστημα.