Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Κατά 3.500 στρέμματα αυξήθηκαν τα θερμοκήπια στην Τριφυλία

Η παραγωγική διαδικασία στο ευλογημένο τόπο τη Δυτικής Μεσσηνίας δείχνει ότι συνδυάζεται φέτος το 2018 με ταυτόχρονη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Τριφυλία. Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία φαίνεται ότι τα θερμοκήπια αυξήθηκαν κατά 3.500 στρέμματα περίπου, καθώς τα σχέδια βελτίωση που υλοποιήθηκαν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του χρόνου άγγιξαν τα 16,5 εκατομμύρια ευρώ επιβραβεύοντας 70 επενδυτικά σχέδια, με εκσυχρονισμό των μονάδων
Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Παλμό 90,5 πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενεργή «αναβάθμιση των μονάδων με νέες τεχνολογίες δημιουργώντας νέες υποδομές που ξεκίνησαν εντατικά τα τελευταία 3 χρόνια και δεν είναι υπερβολή να σημειωθεί ότι η περιοχή διαθέτει μονάδες υψηλών προδιαγραφών».
Οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες βασίζονται σε 2 καλλιεργητικές περίοδοι που υλοποιούνται στην περιοχή ενώ με βάση τα στοιχεία αυτά καλλιεργούνται 30% ντομάτα με πολλά νέα υβρίδια που έχουν άριστη ποιότητα, το αγγούρι που καλύπτει ποσοστό 30% στην καλλιέργεια ενώ το υπόλοιπο 405 κατανέμεται σε προιόντα με  πιπεριά, φασόλι, κολοκύθι, καρπούζι και πεπόνι.
Τέλος αποτελεί μεγάλο στοίχημα ότι έχουμε ποσοστό 8% των θερμοκηπίων που εφαρμόζεται πλήρως η υδροπονική καλλιέργεια, με νέα είδη, ενώ υπάρχουν νέες ελπιδοφόρες καλλιέργειες που δοκιμάζονται από τους παραγωγούς. ΓΙΑΝ. ΜΠ.