TOP

Καταπολέμηση της Ανεργίας με το Πρόγραμμα του Διπλού Διπλώματος

Τον Μάιο του 2003 με πρωτοβουλία του Πρύτανη ΕΜΠ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου, η Σχολή Πολιτικών ΕΜΠ ήταν από τις πρώτες

Σχολές που υπέγραψαν συμφωνία ΔιπλούΔιπλώματος με την ÉcoledesPontsParisTech.

Η ÉcoledesPontsParisTech αποτελεί πανεπιστημιακό και ερευνητικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1716, και είναι η παλαιότερη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών παγκοσμίως.Μετά από επικοινωνία με την  Προϊσταμένη της  Σχολή Πολιτικών Μηχανικών  του ΕΜΠ κ. ΑίμηΠαπαηλιού  με ενημέρωσε αναλυτικά για το Πρόγραμμα του Διπλού Διπλώματος και την ευχαριστώ πολύ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:Υπάρχουν 5 διαθέσιμες θέσεις για το πρόγραμμα.Μικρός αριθμός αλλά αυτό προσδιορίζεται από τηνÉcoledesPontsParisTech η οποία δέχεται μόλις 60 φοιτητές κατ’ έτοςαπό όλο τον κοσμο. 1) Ικανοποιητικός μέσος όρος 2)Καμία οφειλή μαθημάτων μέχρι και το 5 εξάμηνο 3) Καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

Χρηματική βοήθεια: Υποτροφία Erasmus  για ένα χρόνο.

Πρακτική άσκηση: Μεταξύ 4ουκαι 5ουχρόνου. Υποχρεωτική-Μακράς διάρκειας (10-12 μήνες)-Μικρής διάρκειας (2-3 μήνες)

Για την πραγματοποίηση: Προετοιμασία-Εκπαιδευτικά  σεμινάρια.Κέντρο διακίνησης προτάσεων πρακτικής άσκησης σε εταιρείες. Ενημέρωση από προηγούμενους φοιτητές. Forum  παρουσίασης εταιρειών. Η ÉcoledesPontsParisTech έχει 32 προγράμματα«Διπλού Διπλώματος» με ΑΕΙ από 22 χώρες σε 4 Ηπείρους.

Το πρόγραμμα αφορά σε 3 χρόνια φοίτησης στη ΣχολήΠολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και 2 χρόνια φοίτησης στην ÉcoledesPontsParisTech.Το 2013 Ο μαθητής μας Καραγιαννόπουλος Παναγιώτης-Γεώργιος του Ιωάννη και της Σμαράγδας,φοιτητής στο ΕΜΠ  στο 5οεξάμηνο  επιλέγει για το πρόγραμμα Διπλού Διπλώματος. Είχαν εκφράσει ενδιαφέρον 9 φοιτητές εκ των οποίων επελέγησαν οι 3 καλλίτεροι οι οποίοι τηρούσαν τις προϋποθέσεις  για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην  ÉcoledesPontsParisTech.

Να θυμίσουμε ότιο μαθητής μας Καραγιαννόπουλος Παναγιώτης του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας στις Πανελλήνιες το 2010  διαγωνίστηκε σε επτά   μαθήματα και έγραψε 100 μονάδες (άριστα) σε πέντε από αυτά.Επίσης Ο μαθητής του φροντιστηρίου μας Καραγιαννόπουλος Παναγιώτης-Γεώργιος του Ιωάννη και της Σμαράγδας, μαθητής της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας πρώτευσε στον  20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2010, όπου κατέλαβε την 30η θέση πανελλαδικά. 

Στα προγράμματα Διπλού Διπλώματος, οι σπουδαστέςμπορούν:

να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους  σε διεθνώς αναγνωρισμένα και πολύ γνωστάΠανεπιστήμια,

να αξιοποιήσουν τα οφέλη της δι‐πολιτισμικήςεκπαίδευσης,

να αξιοποιήσουν τα οφέλη της ταυτόχρονηςχορήγησης δύο αναγνωρισμένων πτυχίων από το ΕΜΠ και την ÉcoledesPontsParisTech

 «Μόνον με τις συνεργασίες εισέρχονται τα ελληνικά ΑΕΙ στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας της Γνώσης και διεκδικούν, επί της ουσίας ισότιμα, πρωταγωνιστικό ρόλο για το επιστημονικό τους προσωπικό και βέβαια για τις νέες γενιές των αποφοίτων μας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα»,είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο τότε  πρύτανης του ΕΜΠ κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Μέσο ετήσιο εισόδημα νέου απόφοιτου. € 42.100 και € 45.300 με μπόνους και έξτρα.

Βασίλης Δικαιουλάκος Φυσικός-Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών –  παράρτημα  Ν . Μεσσηνίας