Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Κεφαλονιά: Καταγγελία ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα

Σκληρή «μάχη» σε δύο μέτωπα θα δώσουν το βράδυ του Σαββάτου πυροσβέστες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (03/07) στην Κεφαλονιά.

Τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, που έχουν ήδη εκκενωθεί μετά από οργανωμένη επιχείρηση των αρχών, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, παρά τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς οι φλόγες έχουν σύμμαχό τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στο Καπανδρίτι η κατάσταση δείχνει σοβαρότερη, καθώς η φωτιά έφτασε μέχρι και τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

«Η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό»

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα αποκάλυψε πως η καταστροφική φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έναν βοσκό, ο οποίος πήγε να κάψει χόρτα.

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ».

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή επιχειρούν στην περιοχή επτά εναέρια μέσα και 38 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά, ενώ αναμένονται ακόμη πέντε.

Παράλληλα, η κυρία Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε αρχικά με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

«Τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη, ωστόσο αποκαταστάθηκε. Ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε», κατέληξε.

πηγη