Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Κικίλιας για… Παναρκαδικό: “Αυτή τη στιγμή τα πράγματα παραμένουν ως έχουν” (video)

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Τάσο Τζανή, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλη, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Αγρότη και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο και ευχαρίστησε δημοσίως για την καθοριστική συμβολή του στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στο σχεδιασμό, τη δεδομένη χρονική στιγμή, καμία πρόθεση να μετατραπεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σε «Νοσοκομείο Αναφοράς Covid”, εξηγώντας ότι είναι ένα Νοσοκομείο που δέχεται βαριά περιστατικά από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου κι έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙΚΙΛΙΑ

Χαίρομαι που έχουμε μπορέσει να ενισχύσουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο με πάνω από 40-50 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Μαζί με την προσπάθεια που γίνεται για τους ασθενείς covid, οι ΜΕΘ δέχονται κι όλα τα άλλα περιστατικά με ασθενείς που έχουν ανάγκη για εντατική θεραπεία, όπως τροχαία ατυχήματα και όχι μόνο.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους ομογενείς μας διότι έχουν στηρίξει το Νοσοκομείο μας, όπως και τον Περιφερειάρχη, τον Υφυπουργό κ. Βλάση και τους βουλευτές και των άλλων νομών. Και φυσικά και ο Υφυπουργός της Υγείας ο κ. Κοντοζαμάνης, είναι από εδώ. Είμαστε σε μια προσπάθεια που περνά σε μία δεύτερη φάση. Μέχρι στιγμής πηγαίνει καλά κι αυτό πιστώνεται στο προσωπικό των νοσοκομείων και στους πολίτες που αντιδρούν θετικά σε αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο που έχει και τη γιορτή του Πάσχα, που είναι πολύ κρίσιμος. Κανείς δεν θέλει να δει μπροστά του τις συγκλονιστικές εικόνες που βλέπουμε σε γειτονικές χώρες. Δεν παίζουμε με αυτό το θανατηφόρο ιό. Είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, όλοι μαζί, έρχονται καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας. Ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους στο Παναρκαδικό για την προσπάθεια που κάνουν και είμαστε δίπλα τους.»

Για το αν θα γίνει νοσοκομείο αναφοράς, είπε ότι «και ο Περιφερειάρχης έχει συμβάλλει στη στήριξη του Νοσοκομείου. Όλος ο σχεδιασμός έχει να κάνει με το τι νοσηλεύει κάθε νοσοκομείο. Στο Παναρκαδικό έρχονται βαριά περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα παραμένουν ως έχουν».

https://www.facebook.com/KalimeraArkadiaGR/videos/208772540418013/

πηγή: www.kalimera-arkadia.gr