Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Κικίλιας: Ερώτηση στην Βουλή για την κατάσταση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-2

Με αφορμή το θάνατο του Επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου, ο Τομεάρχης Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητά, σε ερώτησή του, από τον Υπουργό Άμυνας, να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το αν η υπάρχουσα  κατάσταση των αεροσκαφών Τ-2 εξασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την κατάσταση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρει, το αεροσκάφος που έπεσε την περασμένη Τρίτη και είχε ως τραγική συνέπεια το θάνατο του Επισμηναγού (Ι) Νικολάου Βασιλείου, είναι το δεύτερο του συγκεκριμένου τύπου που συντρίβεται μέσα στο 2018, γεγονός που εύλογα προκαλεί μια σειρά ερωτημάτων για τα οποία απαιτούνται, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επαρκείς και ειλικρινείς απαντήσεις.

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως πάνω και πέρα από την όποια κομματική αντιπαράθεση προέχει η επαρκής εκτέλεση της αποστολής της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το εθνικό συμφέρον, αλλά και η ασφάλεια των ιπταμένων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και τονίζει ότι απαιτούνται απαντήσεις που οφείλονται, στην μνήμη του αδικοχαμένου Επισμηναγού, στην οικογένεια του, στα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αλλά και στον ελληνικό λαό.

Ο Τομεάρχης Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητά στην ερώτησή του από τον Υπουργό Άμυνας να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-2 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για το πόσα εξ’ αυτών είναι διαθέσιμα, αλλά και για το αν η υπάρχουσα διαθεσιμότητα και κατάστασή τους εξασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων, την επαρκή και προβλεπόμενη εκπαίδευση των Ιπταμένων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ρωτά αν υφίσταται θέμα έλλειψης πιστώσεων στον Προϋπολογισμό του ΓΕΑ, που απαιτούνται για την επαρκή και προβλεπόμενη συντήρηση του συγκεκριμένου τύπου εκπαιδευτικών αεροσκαφών, ώστε να επηρεάζεται αρνητικά η διαθεσιμότητά τους.

protothema.gr