Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Κοινός στόχος ΥΠΑΑΤ και Παναιγιαλείου Ένωσης η επίλυση του προβλήματος αποθεμάτων σταφίδας

Το πρόβλημα των αποθεμάτων της Κορινθιακής Σταφίδας που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊούβρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών.

Εξετάσθηκαν όλα νέα τα στοιχεία και δεδομένα που παρέθεσε η Ένωση.

Ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός ανέδειξε την τεράστια σημασία και διατροφική αξία  του προϊόντος, χαρακτηρίζοντας την ως  τον ελληνικό «μαύρο χρυσό».

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μεγάλων, υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων, χαρακτηριστικά που ενσαρκώνει η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, η οποία είναι μια μεγάλη, υγιής και ιστορική αμιγώς συνεταιριστική Οργάνωση με παράδοση και κύριο προσανατολισμό τη στήριξη και προώθηση ενός παραδοσιακού προϊόντος, της σταφίδας, με καθαρό εξαγωγικό χαρακτήρα.

Τόσο ο Υπουργός όσο και η Παναιγιάλειος Ένωση, συμφώνησαν  ν’ αναζητήσουν  σύντομα σε νέα συνάντησή τους, από κοινού τρόπους επίλυσης του ζητήματος των αποθεμάτων και στήριξης των παραγωγών, καθώς και του εμβληματικού προϊόντος της σταφίδας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας που δημιουργεί στην Παναιγιάλειο Ένωση τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο στέκεται απόλυτα στο πλευρό των σταφιδοπαραγωγών.