Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Κορονοπάρτι με 93 άτομα στην Πάτρα – Γλέντια σε Ιτέα και Εύβοια

Δεν έχουν τέλος τα κορονοπάρτι που διοργανώνονται κρυφά σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες άτομα αψήφησαν το lockdown και συμμετείχαν σε κορονοπάρτι στο Μιντιλόγλι της Πάτρας. Αντίστοιχα πάρτι διοργανώθηκαν σε Ιτέα και Εύβοια, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων.

Ειδικότερα, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα σε προάστιο της Πάτρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κοροναϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος, έπειτα από έλεγχο που έκαναν σήμερα τα ξημερώματα, σε ημιτελή οικοδομή, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου του Μιντιλογλίου και διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις άνδρες είχαν διοργανώσει πάρτι, όπου διασκέδαζαν ως προσκεκλημένα, 93 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κοροναϊού.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκαν στους τέσσερις άνδρες, καθώς και σε έναν ακόμα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 19.000 ευρώ, ενώ στους 93 συμμετέχοντες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 27.900 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο ένας από τους συλληφθέντες και ο άνδρας που αναζητείται, είχαν συλληφθεί στις 8 Μαρτίου για διοργάνωση ακόμα ενός πάρτι στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 προσκεκλημένων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Παραβάσεις και σε Φωκίδα και Εύβοια

Tριχίλιαρα πρόστιμα έπεσαν και σε δύο περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport στη Στερεά, είχαμε δύο «άτακτους» σε Φωκίδα και Εύβοια που κινήθηκε σε βάρος τους η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ θα κληθούν να καταβάλουν το ποσό των 3.000 ευρώ ως διοικητικό πρόστιμο για ιδιωτικές συναθροίσεις που απαγορεύονται.

Ειδικότερα το ένα «πάρτι» διοργανώθηκε από νεαρή κοπέλα στην Ιτέα Φωκίδας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια και εκτός από το ανωτέρω πρόστιμο, την πλήρωσαν και οι έξι ακόμη συμμετέχοντες από 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Το άλλο πάρτι ήταν στην Καστέλλα που βρίσκεται κοντά στα Ψαχνά και διοργανωτής ήταν ένας 47χρονος Ρομά. Η μουσική που έπαιζε δυνατά προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αστυνομίας, μόλις όμως το περιπολικό έφτασε στο σπίτι τόσο ο ιδιοκτήτης του όσο και καμιά 15αρια καλεσμένοι έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Τελικά το πρωί του Σαββάτου (13/3), εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 47χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και δύο της παρέας που θα κληθούν να πληρώσουν από 300 ευρώ πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

ΠΗΓΗ