Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Βγήκε ο Κωνσταντινέας από το Νοσοκομείο – Τι σημείωσε – 5 έως τώρα οι συλλήψεις

«Είναι ακραίο φασιστικό επεισόδιο για την εξέλιξη του θέματος με τη Μακεδονία, μου επιτέθηκαν λέγοντας μου ότι… πούλησα τη Μακεδονία.

Είμαι τυχερός που ζω ο φασισμός από όπου κι εάν προέρχεται δεν θα περάσει», σημείωσε ο Π. Κωνσταντινέας στην πρώτη του δήλωση από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Όλες οι εξελίξεις

Πέντε συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό Κωνσταντινέα

Άγριος ξυλοδαρμός του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα για το όνομα της Μακεδονίας

«Τον χτυπούσαν 30 άτομα» – Σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα

Τσίπρας για Κωνσταντινέα: Οι φασίστες που επιτέθηκαν στον βουλευτή θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

Δήλωση Κοζομπόλη για Κωνσταντινέα

Η ΝΟΔΕ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Κωνσταντινέας – Τι αναφέρει

Καταδικάζει η ΛΑΕ την επίθεση σε Κωνσταντινέα

Η φασιστική, άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο κρούσμα ακροδεξιάς βίας, που προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες. Επιβάλλεται το αντιφασιστικό κίνημα και οι δημοκρατικοί πολίτες να ενδυναμώσουν τους αγώνες για την εξάλειψη του νεοναζισμού. Είναι  βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι καλλιεργούν τον εθνικιστικό και διχαστικό λόγο και νομιμοποιούν με τη στάση τους αποτρόπαιες συμπεριφορές. Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν έμπρακτα αυτή τη βίαιη επίθεση.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Εκφράζω την συμπαράσταση μου και τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση, στον Βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρο Κωνσταντινέα που έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης. Δεν υφίσταται άλλοθι και νομιμοποιητικό πλαίσιο στη χρήση βίας για οποιαδήποτε διαφωνία. Δυστυχώς καθημερινά η Δημοκρατία μας διολισθαίνει και ο εκφασισμός της κοινωνίας μας είναι ορατός όσο ποτέ. Ελπίζω πως η οργανωμένη πολιτεία θα ακολουθήσει κάθε προβλεπόμενη ενέργεια ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Και επιτέλους ας γίνει αντιληπτό πως το ”φίδι ” κινείται ανάμεσα μας και οφείλουμε άπαντες να αφυπνιστούμε και να αναλογιστούμε για την πολιτική μας δράση και ρητορική.

Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Βουλευτή κ. Πέτρου Κωνσταντινέα, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Πέρα δε από την καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, αλλά και όλων των περιστατικών βίας, ζητά από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας την ανάληψη πρωτοβουλιών, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και την τήρηση της Δημοκρατικής Νομιμότητας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου