Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Κύθηρα: Αποκολλήθηκαν τα δύο φορτηγά πλοία που είχαν συγκρουστεί – Η υποθαλάσσια επιθεώρηση (pics)

Oλοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες αποκόλλησης των δύο φορτηγών πλοίων KIVELI» σημαίας Λιβερίας και «AFINA I» σημαίας Μάλτας, που είχαν συγκρουστεί υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις 13/02 στη θαλάσσια περιοχή 10 μίλια βορειοδυτικά των Κυθήρων, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και στα δύο.

Το AFINA με 18 μέλη πλήρωμα (16υπήκοοι Γεωργίας και δύο Ρώσοι),είναι φορτωμένο με 12.069 μετρικούς τόνους σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία, ενώ το KIVELI που έχει 24 άτομα πλήρωμα (1 υπήκοο Γεωργίας και 23 Φιλιππίνων), είναι φορτωμένο με 36.100 μετρικούς τόνους λίπασμα και είχε προορισμό τη Βουλγαρία.

Στα δύο πλοία πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση από δύο επόπτες ιδιωτικών καταδυτικών συνεργείων, ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύθηκε ο απόπλους των «KIVELI» και «AFINA I», μέχρι την προσκόμιση των κυβερνητικών πιστοποιητικών καλής αξιοπλοΐας των πλοίων. Δείτε τις εικόνες του arxipelagos.gr…

   

www.newsit.gr