TOP

Λογικές διχασμού, μας οδηγούν μόνο πίσω…

Τριφύλιοι συμπολίτες μου,
η περιοχή μας πλήττεται διαρκώς από το ετος 2010 από την οικονομική κρίση, σήμερα από την πανδημία όπως όλος ο πλανήτης και αδιαμφισβήτητα από τη δυσλειτουργία ενος Δήμου, που δεν είχε καταφέρει από το έτος 2010 να συνενωθεί στην πράξη ως ένας ενιαίος Δημος Τριφυλίας με έδρα την πόλη της Κυπαρισσιας, οπως νομοθετήθηκε για να να λειτουργήσει, υπέρ των συμφερόντων ισότιμα και ισάξια όλων των πολιτών της Τριφυλίας.
Μέσα στα πλαίσια ενός σχεδίου οργάνωσης επιτέλους των υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας ορθής και εύρυθμης λειτουργίας του, σταθμίζοντας τα συμφέροντα του ενιαίου Δήμου Τριφυλίας και του συνόλου του Τριφυλιακού λαού, καθώς οι αιρετοί εκλέγονται απ όλο το Δήμο Τριφυλίας και για όλο το Δήμο Τριφυλίας, έδωσα τη θετική μου ψήφο στην μεταφορά της ΔΕΥΑΤ στην πόλη των Φιλιατρών με την ταυτόχρονη σύσταση ταμείων στις υπόλοιπες μεγάλες πολεις των Γαργαλιάνων και Κυπαρισςίας και γραφείου παραλαβής αιτημάτων, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες της Τριφυλιας όπως γινόταν στο παρελθόν. Οι υπηρεσίες και οι επιχειρησεις του Δήμου Τριφυλίας, όπως είναι η ΔΕΥΑΤ, ως και οι υπάλληλοι του Δήμου Τριφυλίας, εργάζονται για όλο το Δήμο Τριφυλίας ανεξάρτητα από την πόλη στην οποία έχουν τοποθετηθεί και τοποθετούνται από την εκάστοτε δημοτική αρχή!
Μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά, συμφέροντα του παρελθόντος , ως επίσης και η έλλειψη πολιτικής βούλησης, έχουν σταθεί εμπόδια στην ενιαία στέγαση στην έδρα του Δήμου, της οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας, ως επίσης στην δημιουργία γραφείου και αρχείου της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας. Η μεταστέγαση της ΔΕΥΑΤ στο χώρο του δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας είναι απαραίτητη, προκειμένου, τόσο η ίδια η επιχείρηση να οργανωθεί σωστά, καθώς εκεί που βρίσκεται σήμερα όχι μόνο δεν χωρούν τα γραφεία των υπαλλήλων της, αλλά δεν έχει καν αποθήκες υλικών, όσο και οι παραπάνω τρεις υπηρεσίες, οικονομική, τεχνική και νομική, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της ορθής λειτουργίας ενός Δήμου, να συνεργάζονται καθημερινά , εκ του σύνεγγυς αρμονικά με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.
Αν συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος με σκεπτικό του παρελθόντος, θα είμαστε όλοι εμείς οι αιρετοί, συνένοχοι και συνυπεύθυνοι σε σφάλματα που αφορούν μεγάλα έργα και τυχόν επαναληφθούν στο μέλλον σαν αυτά που σήμερα έχουμε κληθεί να διορθώσουμε και να μετατρέψουμε τα αδύνατα σε δυνατά! Και μιλώ βέβαια για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών αλλά και για τα έργα πνοής που χρειάζεται ο τόπος μας και που δεν έχουν γίνει έως σήμερα! Ανάπτυξη με στείρα κριτική, με σκέψη μικροπολιτική και ψηφοθηρική, με σκέψη διχαστική των τριφυλιων πολιτών, δεν θα έρθει ποτέ στον τόπο μας!
Στο μυαλό και στην καρδιά μου έχω πάντα ότι έχω εκλεγεί και βρίσκομαι σε θέση ευθύνης από το σύνολο των τριφυλιων πολιτών. Το ότι αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για το καλο και την ανάπτυξη του συνόλου του Δήμου Τριφυλίας δεν αναιρεί ότι αγωνίζομαι ταυτόχρονα για το καλό και την ανάπτυξη της πόλης μου της Κυπαρισσιας, όπως κάποιοι επιχειρούν να εμφανίσουν! Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να παραδεχθούμε ότι η “ισχύς εν τη ενώσει»! Λογικές διχασμού συμπολίτες μου, μας οδηγούν μόνο πίσω!

Αντιδήμαρχος Τριφυλίας
Χάιδω Παναγιωτοπούλου