TOP

Λογική ή κόμμα…

Στην πολιτική σπανίως ακολουθείται ο δρόμος της λογικής.. Συνήθως ακολουθείται η κομματική ιδεοληψία , για να μην πω η κομματική μανία..

Όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφελώς μας έβαλε στο δίλημμα με δημοψήφισμα, ναι ή όχι στην Ευρώπη, εμείς ακολουθήσαμε το δρόμο της λογικής και είπαμε Ναι σε μία Ευρώπη ακόμα και κουτσή, παρά το ότι μας χαρακτήριζαν Γερμανοτσολιάδες και πουλημένους.. Εμείς όμως στο ίδιο μοτίβο της λογικής, αρκετοί από εμάς, θεωρήσαμε ότι η συμφωνία που έφερε ο κύριος Κοτζιάς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες ήταν μία πολύ χρήσιμη και πατριωτική συμφωνία, για πολλούς και εθνικούς λόγους, παρά τις εθνικιστικές κορώνες και της Νέας Δημοκρατίας !

Αυτή τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε αργά μεν ,αλλά να φυλάξει πάση θυσία τα σύνορα της χώρας, και αυτά να περάσουν στα χέρια των Ελλήνων και όχι των ΜΚΟ η πλειονότητα των Ελλήνων είναι με τη λογική, και όχι με τη Μαοϊκή ρήση «μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση» . Και η αντιπολίτευση το αντιλήφτηκε κι αυτή, μετά από κάποιες μέρες , και έκανε την κωλοτούμπα της, για να μη χαθούν και τα αυγά και τα πασχάλια των ποσοστών της..

Οι ιδεοληψίες ότι όλοι αδέρφια είμαστε και καλώς ήρθατε Αφγανοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και ελάτε μπας και στήσουμε ένα νεο αντάρτικο στο Γράμμο και στο Βίτσι, και να απελάσουν τον Μητσοτάκη και όχι τους μετανάστες ,αυτά δεν πουλάνε ούτε σε αναρχική παράγκα των Εξαρχείων.. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος στο διαδίκτυο, το να γκρεμίσεις τα σύνορα ,μπορείς να πάρεις μία γεύση για το πώς θα είναι αυτό, γκρεμίζοντας την πόρτα του σπιτιού σου. Τότε πράγματι θα καταλάβεις ποια είναι η λογική του παραλόγου που πρεσβεύεις…

Έχει μεγάλη πλάκα η δήθεν προοδευτικότητα ορισμένων.. Αυτοί που δεν αγγίζουν ούτε τα χέρια του αδερφού τους για να μην κολλήσουν κανένα ιο, θέλουν να γίνουν αδέρφια με όλη την Ασία…

Του Θοδωρή Γαλανόπουλου