Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες: Τα υπερηχητικά αεροσκάφη ΧΒ-1 θα διαδεχτούν τα κονκόρντ στον αέρα

Έχουν περάσει περισσότερα από 50 χρόνια μετά την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde, του πρώτου και μοναδικού έως σήμερα υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου, το οποίο, όμως, λόγω του υψηλού του κόστους δεν συνέχισε να… σπάει το φράγμα του ήχου.

Μία αμερικανική εταιρεία, ωστόσο, η Boom Supersonic, έχει βαλθεί να αναβιώσει τα υπερηχητικά ταξίδια! Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροσκάφος, το XB-1, το οποίο και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ οι δοκιμασίες θα ξεκινήσουν το 2021.

«Το XB-1 είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να φέρουμε το υπερηχητικό ταξίδι πίσω στον κόσμο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Μπλέικ Σκολ, ιδρυτής και CEO της Boom Supersonic.

«Οι πτήσεις θα είναι δύο φορές πιο γρήγορες, κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να ταξιδεύουμε δύο φορές πιο μακριά -φέρνοντας περισσότερους ανθρώπους, περιοχές και πολιτισμούς στις ζωές μας».

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το πρότυπο αεροσκάφος είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια.

«Διαβεβαιώνουμε πως το υπερηχητικό μέλλον είναι ασφαλές και περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο», προσθέτει ο CEO της εταιρείας, που υποστηρίζει πως η ζήτηση για τέτοια αεροσκάφη είναι πολύ υψηλή.

Πριν την πανδημία του κορονοϊού, η Boom είχε συγκεντρώσει περίπου 6 δισ. δολάρια σε προ-παραγγελίες για τα αεροσκάφη, τα οποία έχουν τιμή εκκίνησης 200 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των αγοραστών φέρονται αεροπορικές όπως η Virgin Group και η Japan Airlines, η οποία και έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια στην εταιρεία ήδη από το 2017.