Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Λ. Αυγενάκης: Έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση του αθλητισμού – Τι είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για Superleague, αναδιάρθρωση, ερασιτεχνικά σωματεία και τις προτεραιότητες

Η υπόθεση επανεκκίνηση του αθλητισμού έχει ενεργοποιηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται με συγκεκριμένα βήματα το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST εστίασε στα βήματα που γίνονται “…έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για την επανεκκίνηση και έχουν ενημερωθεί οι εμπλεκόμενοι για το πως θα γίνει η ασφαλής επαναλειτουργία, όλα όσα πρέπει να γίνουν, για να προχωρήσουμε με βήμα σταθερό και ακολουθώντας τις συμβολές των ειδικών”.

Ο κ. Αυγενάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην εφαρμογή και γνωστοποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ εστίασε και στα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη με τους γιατρούς των 14 ΠΑΕ των ομάδων της SuperLeague. “Ο κορωνοϊός άφησε και καλά στοιχεία και διακρίνω μια ωριμότητα που οδηγεί ήδη σε μια συνεργασία υποδειγματική, που είναι κατάκτηση και δεν πρέπει να χαθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως επανεκκίνησαν ήδη οι προπονήσεις εφαρμόζοντας τους κανονισμούς, έχει προχωρήσει η διαδικασία ατομικών προπονήσεων γκρουπ 6-8 ατόμων και γίνεται η κατανομή όπως αυτή καθορίζεται αυστηρά και “…πάμε βήμα βήμα και ελπίζουμε να δούμε μέσα στον Ιούνιο δραστηριότητα”, τώρα το εάν θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα “αυτό καθορίζεται από την αρμόδια διοργανώτρια αρχή και το… πότε θα εξαρτηθεί από το πως θα είναι η κατάσταση και εάν θα είναι όλοι έτοιμοι. Πάμε βήμα βήμα”.

Ανοιχτή η υπόθεση αναδιάρθρωση όμως “…πέτυχε η αναδιάρθρωση του κ. Βασιλειάδη; Όχι. Την αποφασίζει το Υπουργείο και θα τη φυτέψει το πρωί; όχι”, τόνισε και πρόσθεσε: “Περάσαμε μια διάταξη που όλοι μιλούν με τη γλώσσα της αλήθειας. Ας καταλήξουν σε μια πρόταση και είμαστε εδώ ανοιχτοί”, ενώ μίλησε και για την ΕΡΤ και την στήριξη.

“Προς το παρόν δεν θα έχουμε κόσμο στα γήπεδα δεν θα το ρισκάρουμε”, ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε πως το σχέδιο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ήδη έχει φθάσει στους συναρμόδιους υπουργούς για έμμεσα και άμεσα μέτρα “υπάρχει η έγνοια”.

Ο κ. Αυγενάκης πάντως ξεκαθάρισε πως έρχεται το Μητρώο για τα σωματεία που για πρώτη φορά θα καταχωρεί τα ερασιτεχνικά σωματεία στη ΓΓΑ και θα καταγράφει το ερασιτεχνικό αθλητικό τοπίο της χώρας.

Τέλος στο γενικό πλαίσιο εξέφρασε την αισιοδοξία του στεκόμενος στις κυβερνητικές επιλογές και στην ψυχή του Έλληνα.