Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με Περιφερειάρχες και Δημάρχους για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στις εγκαταστάσεις τους

Συστάσεις για πιστή εφαρμογή του νόμου και αυστηρή τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 6 Μαΐου, τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και Συντονιστή της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά και των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Παναγιώτη Σκανδαλάκη και Γιώργου Μαρίνου με το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας και δεκάδων Δημάρχων.

Αντικείμενο της 2,5 ωρών τηλεδιάσκεψης ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και η συμμόρφωση στη σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας: Η πιστή τήρηση, δηλαδή, των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για όσες τυχόν δοθούν ξανά προς χρήση, οι δικαιούχοι εισόδου σ’ αυτές και γενικά  η εφαρμογή των αυστηρών όρων και κανόνων ασφαλείας που προβλέπονται σ’ αυτό το πρώτο στάδιο επανέναρξης του αθλητισμού.

Οι κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις και απορίες των αυτοδιοικητικών και συνέστησαν τη μη λειτουργία των ανοιχτών αθλητικών υποδομών σε περίπτωση που για ποικίλους λόγους δεν είναι ακόμα εφικτή από τους διαχειριστές τους η διασφάλιση της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και σε «αυτοσχεδιασμούς» τοπικών αρχόντων και κάλεσαν όλους να φροντίσουν ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όσα αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών.