Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Μάκαρης: “μόλις 11 από τα συνολικά 94 σχολεία στην Καλαμάτα διαθέτουν πιστοποιητικό ενεργού πυροπροστασίας”

Ένα μείζον θέμα ασφάλειας των μαθητών των σχολείων της πόλης αναδείχτηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιο Δήμαρχο Μανώλη Μάκαρη.

Συγκεκριμένα – όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του συνδυασμού του – ο  Μανώλης Μάκαρης “…ανέδειξε την σοβαρή έλλειψη συστήματος πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων, καθώς όπως αποκαλύφθηκε  ότι μόλις 11 από τα συνολικά 94 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας διαθέτουν πιστοποιητικό ενεργού πυροπροστασίας. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η ανυπαρξία ουσιαστικής πυροπροστασίας στα σχολεία, αποτελεί μια ακόμα «γκρίζα» πραγματικότητα στην πόλη μας.

Άποψη του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είναι ότι το ζήτημα της πυρασφάλειας των σχολείων είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τον Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δεδομένου ότι αρμόδιος φορέας διαχείρισης των σχολικών κτιρίων είναι ο οικείος δήμος. Επίσης είναι κομβικής σημασίας η σωστή συντήρηση των συστημάτων και η γνώση της λειτουργίας τους, ώστε να γίνεται σωστά η χρήση τους.

Τέλος, ιδιαίτερης μέριμνας για την τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας  χρήζουν τα σχολεία που στεγάζονται σε λυόμενα ή πεπαλαιωμένα κτίρια καθώς εκεί ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Καλούμε τον Δήμο  και την Πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλλουν στον εξοπλισμό των σχολείων με την απαιτούμενη υποδομή για την πυρασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών”.