Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Μέσα στο 2017 οι προμελέτες για το αντιπλημμυρικό “τόξο” – Τί απάντησε ο Δέδες για τα οδικά ζητήματα

Απαντήσεις και διευκρινήσεις για μία σειρά από ζητήματα υποδομών έδωσε μιλώντας στην τηλεόραση BEST ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες. Ο κ. Δέδες απάντησε στα καυτά θέματα που προκύπτουν σε σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης καθώς επίσης και στα ζητήματα που άπτονται των χρηματοδοτήσεων.

Πέραν των σχεδιασμών για την συνολική λύση του προβλήματος, ο κ. Δέδες έδωσε ιδιαίτερη βάση στα χρήματα που έχουν μέχρι σήμερα χρηματοδοτηθεί και σχετίζονται με την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη με το ποσό των έργων να ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναφορές Δέδε για την όλη συζήτηση που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο με τις μελέτες να χρηματοδοτούνται από το Μορέα και τις προμελέτες να είναι έτοιμες μέσα στο 2017.

Σχετικά με το Καλαμάτα – Ριζόμυλος η μελέτη εντός του μήνα θα πάρει το δρόμο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Σύμφωνα με τον κ. Δέδε δεν αφορά την παραλιακή χάραξη, αλλά νέα μελέτη που θα κουμπώνει και στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Ενημέρωση έδωσε ο κ. Δέδες και για τα υπόλοιπα έργα υποδομών και οδικών αξόνων, με την προσπάθειες να γίνονται προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέσω της ΕΤΕπ με δύο έργα της Μεσσηνίας να εντάσσονται στο πλαίσιο αυτό και πιο συγκεκριμένα το Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Καλό Νερό – Τσακώνα.

Τέλος ο κ. Δέδες απάντησε και για τις… επιθέσεις που δέχεται από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου. Ο γενικός γραμματέας Υποδομών σημείωσε “ότι καλό είναι ο καθένας να κοιτά να κάνει καλά τη δουλειά του”. Επίσης τόνισε ότι οι δρόμοι Υπουργείου και Περιφέρειας είναι δρόμοι παράλληλοι.