Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Μαντάς: “Αν δεν υπήρχε η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, πολλοί από εμάς δεν θα υπήρχαμε στο χάρτη”

“Αν δεν υπήρχε η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, πολλοί από εμάς δεν θα υπήρχαμε στο χάρτη”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πολιτευτής της ΝΔ και περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και στο αυτοδιοικητικό μέτωπο της περιφέρειας.

“Τα κόμματα αποτελούν τον πυλώνα της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Σαφώς και πρέπει κι έχουν ρόλο, ιδιαίτερα στις περιφερειακές εκλογές, γιατί οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις ξεπερνούν -αν θέλετε- το αυτοδιοικητικό σχήμα που γνωρίζουμε στη χώρα μας. Έχουν σαφώς πολιτικά κριτήρια, πολιτικές θέσεις, σαφώς πολιτική στόχευση, είναι πολύ θετικό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, μίλησε και είπε ότι οι Περιφέρειες θα αποτελέσουν τον βραχίονα ανάπτυξης της πολιτικής της ΝΔ στην κοινωνία. Άρα διαχρονικά τα κόμματα στηρίζουν επιλογές σε επίπεδο περιφερειακό” ανέφερε ο κ. Μαντάς, ενώ εστιάζοντας στην Πελοπόννησο τόνισε:

“… και γνωρίζεται καλά ότι όλοι εμείς που συμμετέχουμε σ’ αυτές τις διαδικασίες, συμμετέχουμε κάτω από την ομπρέλα ενός κόμματος, από την ομπρέλα της ΝΔ. Νομίζετε ότι εγώ θα μπορούσα να πάρω 9.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές αν η ΝΔ δεν είχε στηρίξει την παράταξη του κ. Τατούλη; Ή θα είχα πάρει 7.000 σταυρούς το 2010 αν η ΝΔ δεν είχε στηρίξει τον κ. Δράκο; Τι είναι αυτά που ακούω από διάφορα στελέχη να βγαίνουν και να λένε και να θεωρούν τον εαυτό τους… νομίζουν ότι κουβαλούν τους σταυρούς που έχουν πάρει από τη μία παράταξη στην άλλη; Και κάνουν δηλώσεις που ξεπερνούν το πολιτικό τους μπόι; Πραγματικά αυτά είναι αδιανόητα. Αν δεν υπήρχε η Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία, δεν υπήρχε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κακά τα ψέματα πολλοί από εμάς δεν θα υπήρχαμε στο χάρτη”.

“ΈΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις που σχετίζονται με τα αυτοδιοικητικά και την επιλογή της ΝΔ για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο κ. Μαντάς τόνισε: “Έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ακολουθήσω την απόφαση Μητσοτάκη”. Χαρακτήρισε ως αναμενόμενο το αποτέλεσμα της συνάντησης στα κεντρικά της ΝΔ, ενώ υπογράμμισε ότι “το αποτέλεσμα είναι ένα και είναι ξεκάθαρο. Η ΝΔ έχει αποφασίσει να μην στηρίξει τον κ. Τατούλη, είναι στη φάση αναζήτησης του νέου υποψηφίου, τον οποίο και θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα” σημείωσε ο κ. Μαντάς, τονίζοντας παράλληλα ότι σύντομα θα κληθούν τα στελέχη του κόμματος στην Πελοπόννησο να επιλέξουν ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ και στον κ. Τατούλη.

“ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ”

Παράλληλα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΒEST, ο κ. Μαντάς εξαπέλυσε ευθείες βολές και ερωτήματα και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. “Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς συμπληρώνοντας “μέχρι και η Ζιμπάμπουε έχει σκουπιδοεργοστάσιο”.

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: “ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ”

Σχολιάζοντας επίσης ένα ακόμα θέμα της επικαιρότητας, ο περιφερειακός σύμβουλος με αφορμή τις εικόνες που κατεγράφησαν στην Αργολίδα με τη μεταφορά μαθητών ανέφερε: “…εικόνες ντροπής, μόνο μυθική δεν μπορούμε να χαρακτηριστούμε”.