Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Μαντάς για Τατούλη: “Ο άνθρωπος δεν μπορεί…” – “Καλώ τους συναδέλφους μου να καταψηφίσουμε τις επιτάξεις” – Βολή κατά βολή για τις ευθύνες του απερχόμενου

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου και τα αποτελέσματα σε επίπεδο έργων απέχουν από τα όσα με ευκολία είχαν υποσχεθεί οι κυβερνώντες υπό το χειροκρότημα της Περιφερειακής Αρχής. Ο απολογισμός, μάλιστα, μόνος θετικός πρόσημο δεν έχει.

Χαρακτηριστικές και με καυστικό τρόπο οι αναφορές του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου και πολιτευτή της ΝΔ στη Μεσσηνία Περικλή Μαντά, ο οποίος φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST εξαπέλυσε βολές κατά της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στο έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Μαντάς στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο θα καταψηφίσει, καθώς δεν επιθυμεί να δώσει άλλες ευκαιρίες στην περιφερειακή αρχή, η οποία έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη με χαρακτηριστική την αναφορά και για τον κ. Τατούλη για τον οποίο σημείωσε ότι «αποδείχτηκε ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να λύσει το θέμα» καταλογίζοντάς του πλήρη ανεπάρκεια.

«Έταξε λαγούς με πετραχήλια» είπε ο κ. Μαντάς για τον κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για το πεδίο των υποδομών, τους οδικούς άξονες, το Φιλιατρινό Φράγμα, το Αεροδρόμιο και μία σειρά ακόμα από έργα, υπογραμμίζοντας ότι «Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει συμβεί». Εδώ ο κ. Μαντάς επέρριψε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή και προσωπικά στον περιφερειάρχη για τα όσα δεν διεκδίκησε και δεν έτρεξε… Χαρακτηριστικές ήταν και οι επισημάνσεις του για τα όσα συνέβησαν τότε, που αποτέλεσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για την πολιτική του στοχοποίηση από τον Π. Τατούλη.

Σε ότι αφορά τη στάση της ΝΔ, ο κ. Μαντάς απαντώντας με φόντο και τις εξελίξεις σημείωσε πως είναι απόλυτη και ξεκάθαρη στήριξης στο πρόσωπο του Παναγιώτη Νίκα, με αναφορές στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Μαρία Σπυράκη, ενώ σε σχέση με τα όσα η απερχόμενη περιφερειακή αρχή θέλησε να μεταφράσει με την βράβευση για τον τουρισμό, ο κ. Μαντάς σημείωσε πως είναι βραβείο από μία ιδιωτική εταιρεία και πως ξεκάθαρα η αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν χωρά ουδεμία αμφιβολία πως οφείλεται στον αείμνηστο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και την Costa Navarino.