Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Μεγαλόπολη: Κραυγή αγωνίας για δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

Την αγωνία του για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή εξέφρασε καλεσμένος στην εκπομπή ¨Τι λες τώρα» ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου που ήδη ξεκινάει, στην Μεγαλόπολη αποτελεί το πρώτο θετικό βήμα για την επιτυχή μετάβαση ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Χριστογιαννόπουλος , αυτό το έργο δεν είναι αρκετό.

Από τα κυριότερα αιτήματα σημείωσε,  είναι η δημιουργία και λειτουργία επιχειρηματικού πάρκου, καθώς η έλλειψη υποδομών αποτελεί τροχοπέδη για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ενώ άμεσα θα πρέπει η ΔΕΗ να παραχωρήσει τμήμα από τα εδάφη της, προκειμένου να εγκατασταθούν  οι επενδύσεις που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι,  κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή αγροτικών φυλακών κάτι που θα βοηθήσει στην κάλυψη θέσεων εργασίας, προκειμένου να αρθεί η πτωτική πορεία για την περιοχή που έχει επιφέρει η παύση των μονάδων .

Τέλος ο κ. Χριστογιαννόπουλος  επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν αυξημένα κίνητρα για  τη Μεγαλόπολη, η οποία είναι η μοναδική που έχει πληγεί .