Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Με ΕΣΠΑ και… φυσικό αέριο στο μενού η συνάντηση Νίκα με Επιμελητήρια

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σύμμαχος των επιχειρήσεων στον στόχο να φθάσει το φυσικό αέριο σε Αργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ που είχε με τα Επιμελητήρια των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η έχει αποδυθεί σε αγώνα να φθάσει το φυσικό αέριο και στις πιο πάνω πόλεις, όπως και στα υπόλοιπα αστικά της Περιφέρειας, καθώς αυτό αποτελεί εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις.

Για τον σκοπό αυτό, συνέχισε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει πόρους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά για την κατασκευή δικτύου. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού αερίου πρέπει να το διαθέτουν και τα 4 αυτά αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου” υπογράμμισε.

Περαιτέρω, ο περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο εμπορικό περίπτερό της, στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με οικονομική στήριξη που θα διαθέσει προς αυτές η Περιφέρεια.

Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι από την πλευρά της Πελοποννήσου θα πρέπει να προβληθούν στην ΔΕΘ εξαγώγιμα προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, καθώς και βιομηχανικά προϊόντα.