TOP

Μεξικό: Η εξωτική βίλα του Εσκομπάρ που μεταμορφώθηκε σε πεντάστερο boutique hotel

Σε μια μαγευτική τοποθεσία στην Τουλούμ η πρώην κατοικία του ανθρώπου που «χιόνισε» με κοκαϊνη όλη την υφήλιο είναι πλέον ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπου η μοντέρνα τέχνη κυριαρχεί

Η καλλίγραμμη καλλονή που κατέβαινε αργά τα σκαλιά της υπόγειας πισίνας, αφαιρούσε σιγά-σιγά το δύο μέρη υφάσματος του μαγιό της, υπό το λάγνο βλέμμα του Πάμπλο Εσκομπάρ.

casa-malca-2
casa-malca-4
casa-malca-5

Η Μπιχίνια Μπαγιέχο ήξερε ότι μόνο αυτός την έβλεπε εκείνη την στιγμή να μένει γυμνή στην υπόσκαφη πισίνα της βίλας του ναρκοβαρώνου στην Τουλούμ του Μεξικού

Το συγκεκριμένο σπίτι, μια ανάσα από τα τυρκουάζ νερά της διάσημης παραλίας στην Χερσόνησο του Γουκατάν, ήταν ότι καλύτερο για τις ρομαντικές αποδράσεις του ναρκοβαρώνου και της διάσημης τηλεοπτικής δημοσιογράφου.

Ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη της εξωτικής βίλας του μεγαλύτερου ναρκαοβαρώνου στον κόσμο στο Μεξικό, εκεί όπου προτιμούσε να απομονώνεται με την ερωμένη του ή ενίοτε τις ερωμένες του.

Γι’ αυτό και μετά την εκτέλεση του στις 3 Δεκεμβρίου του 1993 η βίλα αφέθηκε στην τύχη της και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτή μέχρι το 2013, όταν την εντόπισε ο Λίο Μάλκα.

pablo_1
pablo_2

Συλλέκτης, γκαλερίστας και ειδικός σε ότι αφορά τα έργα των Ζαν Μισέλ Μπασκιά και Κιθ Χάρινγκ, ο Μάλκα πήρε την απόφαση να μετατρέψει την εγκαταλελειμένη βίλα σε ένα boutique hotel όπου η τέχνη θα έπαιζε κυρίαρχο ρόλο στην διακόσμηση.

Το Casa Malca άνοιξε τις πύλες του ένα χρόνο μετά ως ένα boutique hotel οχτώ δωματίων και τον Μάλκα να αποφεύγει να λέει ότι πριν ήταν το καταφύγιο του Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεξικό.

Τα ΜΜΕ όμως δεν άργησαν να γράψουν την ιστορία της βίλας και τους αστικούς μύθους για τις ξέφρενες μέρες και νύχτες του ναρκοβαρώνου και των φίλων του, που χαλάρωναν προστατευμένοι από έναν μικρό στρατό sicarios (σ.σ. εκτελεστές) οι οποίοι φύλαγαν τον χώρο.

casa_malca_4
casa_malca_8

Οι βουτιές του Λίο

Τα ταξιδιωτικά site άρχισαν να γράφουν για το ησυχαστήριο του El Patron και πολύ γρήγορα η ζήτηση ήταν τέτοια, που τα οχτώ δωμάτια έγιναν σταδιακά σαράντα ένα αφού έγινε επέκταση του ξενοδοχείου.

Όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, η φρενίτιδα για το καταφύγιο του Πάμπλο ήταν τέτοια που χρειάστηκε να δημιιουργηθούν άλλα τριάντα δωμάτια στο Casa Malca.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο το λάτρεψε, η Ελ Μακφέρσον γοητεύθηκε από την boho αύρα του και η Κιάρα Ντελεβίν δεν ήθελε να φύγει μετά από δέκα μέρες παραμονής σε έναν επι γης παράδεισο.

casa-malca-11
casa-malca-13

Εκεί που δεν χρειάζεται παρά να περπατήσεις λίγα μέτρα για να φτάσεις στην παραλία με την λευκή άμμο και τα τυρκουάζ νερά, εκεί που ξεχνάς τα πάντα και βυθίζεσαι σε μια χαλαρωτική νιρβάνα.

Η τέχνη είναι σχεδόν πανταχού παρούσα στο ονειρικό αυτό ξενοδοχείο, με έργα από την προσωπική συλλογή του Μάλκα να κοσμούν δωμάτια, μπαρ, σαλόνια, το λόμπι ακόμη και τους εξωτερικούς χώρους.

Τα μαυρόασπρα ανθρωπάκια του Χάρινγκ, οι φιγούρες τιυ Μπασκιά, γλυπτά μυρμήγκια σε τοίχους και οροφές, πίνακες του Βικ Μουνίζ και φιγούρες του KAWS δίνουν μια άλλη διάσταση εκεί όπου έχουν τοποθετηθεί.

Η ζεν διάθεση είναι διάχυτη παντού στο πρώην ησυχαστήριο του Πάμπλο Εσκομπάρ, εκεί όπου σήμερα πηγαίνουν σταρ σαν τον Μπραντ Πιτ και την Μάιλι Σάϊρους για να είναι μόνοι τους σε έναν τροπικό παράδεισο, που δεν έχει καν ταμπέλα στην είσοδο του.

Κάπου εκεί περιφέρεται ότι απέμεινε από την αύρα του πιο διάσημου ναρκοβαρώνου όλων των εποχών.

πηγή: protothema.gr