Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Με… πακέτο ο υπουργός Υποδομών στην Τρίπολη – Τι σημείωσε για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος και άλλα έργα

Με ανακοινώσεις και με υπογραφές σήμερα στην Τρίπολη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής στο νέο της ημέρας για την Κορινθία, μαζί με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα υπέγραψαν το χρησιδάνειο για την παραχώρηση της γραμμής του ΟΣΕ περίπου 60 χιλιομέτρων που παρέμενε ανενεργή και πλέον περνώντας στα χέρια της Περιφέρειας ενεργοποιεί τις διαδικασίες για να γίνει εκεί, ένα πρότυπο περιβαλλοντικό και οικολογικό πάρκο. Με τις ανακοινώσεις να έχουν την προσέγγιση αρχικά της ενεργοποίησης του τρένου μέχρι το Ναύπλιο και το αίτημα να κατατίθεται από τον Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση της γραμμής σταδιακά μέχρι την Καλαμάτα, το… κυρίως μενού αφορούσε στα οδικά ζητήματα.

Έχουμε και λέμε…

Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ελπίδα πως μέσα στο 18μηνο θα υπάρχει ανάδοχος. Για την παραλιακή; Η ΕΤΕπ δεν χρηματοδοτουσε έργο που θα κινείτο ανταγωνιστικά σε έναν ήδη υπάρχοντα δρόμο.

Ικανοποίηση για την απόφαση του ΠΕΣΥ, θα ληφθούν υπόψιν υπάρχουν στην καταγραφή Καρνέση και οι παρατηρήσεις των Δήμων.

Πάτρα – Πύργος, το έργο θα γίνει. Όπως είχε δρομολογηθεί για να εξυπηρετήσει τον Καλογρίτσα, δεν θα γινόταν ποτέ σημείωσε ο κ. Καραμανλής. Έχει ήδη ληφθεί και η 2η έγκριση της Ε.Ε. και απομένει μια ακόμη για να υπάρξει κατάληξη. “Όπως και να έχει ο δρόμος θα γίνει και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση“, ξεκαθάρισε.

Μετά από αυτό θα μπει στις… ράγες το Καλό Νερό – Τσακώνα καθώς “καλό είναι να μην απλώνουμε τον τραχανά…” όπως συμπλήρωσε, τονίζοντας πως οι μελέτες εξελίσσονται κανονικά.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας, σύντομα εξελίξεις.
Την Καλαμάτα την ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια μια διαδικασία που πάει πακέτο και προχωράει μόνη της, θετικές οι εξελίξεις, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα το δείτε…
Από την πλευρά του Παναγιώτη Νίκα εισαγωγικά είχαν τεθεί ένα προς ένα όλα τα ζητήματα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα και τις προοπτικές της, με τον Περιφερειάρχη να λαμβάνει τα εύσημα για τη δουλειά που γίνεται.
Στο πλευρό του και ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης με τον ίδιο να δηλώνει την ικανοποίηση του για την δουλειά που γίνεται σε Υπουργείο και Περιφέρειας για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.