Βήμα – βήμα εξελίσσεται η φάση της χαλάρωσης των περιορισμών και μπροστά μας έρχεται και το άνοιγμα των παραλιών, με τις υψηλές θερμοκρασίες προ των πυλών. Με τα ζητήματα της οικονομίας να κυριαρχούν και τα μέτρα στήριξης σε αρκετούς κλάδους σε… εκκρεμότητα, η επόμενη μέρα ακόμη σταχυολογείται από τα χαρακτηριστικά της αγωνίας και της αβεβαιότητας.
Πάντως, υπάρχουν και καλά νέα και με αυτά θα ξεκινήσουμε. Τουλάχιστον να πούμε – για την ακρίβεια – πως οι οιωνοί είναι καλοί. Με τις προσδοκίες να ξεπερνιούνται ξεκίνησε η συγκομιδή για το καρπούζι, με τις συνθήκες να βοηθούν και το εξαγωγικό ενδιαφέρον μεγάλο. Φυσικά, η ποιότητα του προϊόντος της Τριφυλίας μοναδική, με την τιμή να ανταποκρίνεται στον όλο κόπο και να πιάνει πολύ καλά επίπεδα για αρχή.
Το πρώτο φορτίο έφυγε για την Ιταλία με τον Παραγωγό και Εξαγωγέα Μπάμπη Παπαδόπουλο, την Εξαγωγέα Σίσσυ Παπαδοπούλου, αλλά και τον Ελεγκτή της ΔΑΟΚ Βασίλειο Τσολονδρά να μιλούν στην τηλεόραση BEST για τα δεδομένα της φετινής παραγωγής.