Δευτέρα
1
Ιούλιος
TOP

Μην τραγουδάς αρρωσταίνεις…

Γιατι πας για ψάρεμα στο βράχο με το καλάμι ; τράβα στο σουπερ μαρκετ να ψαρέψεις καμιά τσιπούρα μαζι με άλλους καμιά εκατοστή νοματαίους ! Γιατι πας για κυνήγι στο βουνό ; Τραβα να κυνηγήσεις καμιά ουρά τράπεζας τωρα που μείωσαν τους υπαλλήλους και τα ταμεία και αν δεν αρπάξεις κανένα ιο μπορεί να αρπάξεις καμιά φλεβίτιδα από την ορθοστασία!
Click away! φοβερό μέτρο! Κλείνεις ραντεβού να πας να αγοράσεις ένα μπλουζάκι και είσαι εσύ κι άλλοι δέκα εξω από το μαγαζί σαν να περιμένεις το γιατρό στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου ! Όμως το εξυπνότερο μέτρο από όλα είναι η απαγόρευση της μουσικής ! Αφου είμαστε μια κυβέρνηση για τα πανηγύρια .. τι τα θέλετε εσεις τα πανηγύρια; Τις μουσικές και τα ηχεία στα μπαρ;
Θα ανοίγεις το κινητο σου και θα ακούς ειδήσεις να ευθυμήσεις ..με Πορτοσαλτε , Γεωργιαδη να εκθειάζει τον Καρανικα , και το λοιμοξιολογο να σου λέει ; Ακόμα ζεις εσυ ; Εντάξει αυτοί έχουν και καλά φόβο από το στρίμωγμα .. Μην κάνει κανένα κολλητήρι ο ιος πάνω στο χορό , δεν κραταει και μαντήλι η χορεύτρια, της πιάνει και το χερι ο άλλος, …ή ότι άλλο έχει ευχαρίστηση, και αντι για φλερτ κάνεις σχέση με τον ιο και μολύνεις το χοροστάσι ! Είναι οι έρευνες των λοιμοξιολογων αστρολόγων ότι ο ιος ξεσηκώνεται με τη μουσική!
Που να πας; Στο πανηγύρι και να τραγουδάς το ηπειρώτικο τραγουδάκι ; «Δεν μπορώ μανούλα δεν μπορώ αει συρε να φέρεις το γιατρό» ; Α πα πα σύγχυση , τρομοκράτηση του τουρισμού και δημιουργία ψευδών ειδήσεων. Ασε εκείνο το σμυρναίικο που λεει « που είναι αυτός ο ντοκτορ που γιατρεύει τις καρδιές» Δεν θα προσγειώνεται το τσάρτερ με τους τουρίστες στη Σαντορίνη ! Οσο για τον τουρισμό ; Μουζακος, σουβλακος και γκιρος .. Μπουζούκι γιοκ!
Γιατί έτσι και παίξεις μουσική θα τραγουδάς μετα το ρεμπέτικο τραγούδι «Τουτοι μπάτσοι πουρθαν τώρα τι γυρεύουν τέτοια ώρα» Αν κι έμενα που αρέσει το άλλο που λεει « Δεν ξανακάνω φυλακή με το Μητσοτακη πουχει ντοκτορά και πτυχιακι»
Θοδωρος Γαλανοπουλος