Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Μια νέα πολύ μεγάλη επένδυση υπέγραψε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Υπεγράφη, σε διαδικτυακή τελετή, συμφωνία μεταξύ της εμιρατινο-φινλανδικής κοινοπραξίας MASDAR-Taaleri, της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και της Autohellas με αντικείμενο τη δημιουργία ηλιακής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φωτοβολταϊκά, παραγωγικής ισχύος 65 MW, στην περιοχή της Ασωπίας στη Βοιωτία.

H εν λόγω επένδυση δημιουργίας ηλιακής μονάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το έτος 2023, οπότε εκτιμάται πως θα παράγει πάνω από 100 γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Η συμφωνία υπεγράφη από επικεφαλής των ομίλων MASDAR και Taaleri, κ.κ. Mohamed Al Ramahi και Robin Lindahl, τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αutohellas κ. Ευτύχιο Βασιλάκη.

Το εν λόγω project έχει εξέχουσα σημασία καθώς αποτελεί την πρώτη επένδυση στην Ελλάδα της MASDAR, ενεργειακού ομίλου που ανήκει στην Κυβέρνηση του Εμιράτου Abu Dhabi, μέσω του κρατικού επενδυτικού ταμείου Mubadala. Επισημαίνεται ότι ο Όμιλος MASDAR είναι πρωτοπόρος στον κλάδο ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, με πληθώρα ξένων συνεργασιών και επενδύσεων στο εξωτερικό.

https://www.tornosnews.gr/