TOP

Μονόδρομος για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να πετύχει

Καθαρή και ισχυρή εντολή ζητήθηκε προεκλογικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθαρή και ισχυρή εντολή δόθηκε από τους πολίτες προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο για τον σχηματισμό Κυβέρνησης που θα επαναφέρει τον τόπο σε μία πολυσυζητημένη και με διαφορετικές προσεγγίσεις και αναλύσεις… κανονικότητα.

Μία εντολή όμως που εμπεριέχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα των πολιτών, για μία πορεία τομών και μεταρρυθμίσεων ικανών να πάνε τον τόπο μπροστά, ακολουθώντας έναν δρόμο σταθερότητας, μετά από μία μακρά περίοδο όπου οι μνημονιακές πολιτικές και οι βίαιες οικονομικές προσαρμογές σε προγράμματα κατ’ εντολή των δανειστών, να έχουν προκαλέσει ηλεκτροσόκ σε μία κοινωνία με εμφανή σημάδια κόπωσης. Μία κοινωνία εξαντλημένη, δίχως υπομονή, που προσδοκά επαναφορά στη χαμένη ομαλότητα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών και η νέα πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα, γεμίζει συνάμα με ευθύνη τη νέα Κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός είναι καταδικασμένος να πετύχει κι αυτό το γνωρίζει καλά. Η ευθύνη άλλωστε είναι μεγάλη, τα προβλήματα αναμένουν λύσεις και ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του και το νέο κυβερνητικό επιτελείο, κατανοούν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Είναι η ώρα για το μεγάλο βήμα μπροστά. Για την εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγήσουν τη χώρα σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας για τους ίδιους τους πολίτες της. Είναι η ώρα να υλοποιηθούν πολιτικές σε μία προσπάθεια ανόρθωσης. Σε μία προσπάθεια να ξεπεράσουμε τη πραγματική κρίση αλλά και τα όσα μας οδήγησαν σ’ αυτή. Να ξεφύγουμε από λογικές λαϊκισμού και διχαστικών συνθημάτων που κυριάρχησαν την προηγούμενη περίοδο. Να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και την… ελπίδα ότι κάτι νέο, κάτι διαφορετικό θα έρθει για τον ρημαγμένο τούτο τόπο.

Η ευθύνη μεγάλη, ο χρόνος ανύπαρκτος, τα προβλήματα πολλά και η επιλογή μία για τη νέα Κυβέρνηση. Να πετύχει.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια