Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Νέα εποχή για την υγεία – Σύγχρονη Γενική Κλινική δημιουργείται στην Καλαμάτα

Νέα εποχή για την υγεία στην Καλαμάτα, για την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την ώρα που η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κρίση, στην Καλαμάτα γράφεται μια νέα σελίδα με τη δημιουργία μιας Σύγχρονης Γενικής Κλινικής που  τόσο έχει ανάγκη, κατά γενική ομολογία, η περιοχή μας.

Η νέα Γενική Κλινική θα είναι συνέχεια της παλιάς κλινικής, του “ΛΗΤΩ” που έγραψε τη δικιά του ιστορία προσφοράς στη Καλαμάτα από το 1993! Το “ΛΗΤΩ” δίνει τη σκυτάλη στη νέα Γενική κλινική.

Την ιδιοκτησία της έχουν πλέον μέτοχοι του κέντρου αποκατάστασης “Διάπλαση” της οποίας το καθημερινό της  έργο αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιστημονική κοινότητα. Η μεταβίβαση των εταιρικών μεριδίων από τους παλιούς στους νέους μετόχους ολοκληρώθηκε τη περασμένη Τρίτη το βράδυ μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών η κλινική θα έχει νέο όνομα το οποίο  θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι νέοι μέτοχοι της κλινικής έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των υπηρεσιών, μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την δημιουργία νέων τμημάτων.

Ο στόχος της αναβάθμισης των υπηρεσιών θα εξυπηρετηθεί με νέες συνεργασίες διακεκριμένων ιατρών από τις περισσότερες ειδικότητες. καθώς και την αγορά και  λειτουργία νέου ιατρό- τεχνολογικού εξοπλισμού – μαγνητικού τομογράφου, νέου ψηφιακού ακτινολογικού, νέου αξονικού, μικροβιολογικού κ. λ. π. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αναβάθμιση χειρουργείων ,δημιουργία τμήματος για επείγοντα περαστικά αλλά και εξωτερικά ιατρεία.

Αυτονόητο είναι ότι οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν στην εξασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και την δημιουργία νέων. Ο στόχος μάλιστα σταδιακά είναι να αναπτυχθούν περί τις 200 θέσεις εργασίας,

Η νέα κλινική θα είναι προσιτή στο ευρύ κοινό αφού τους προσεχείς μήνες θα έχει σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ασφαλιστικές εταιρείες. Ο σχεδιασμός επίσης περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά και θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρόνο. Μέχρι τότε η κλινική συνεχίζει  τη λειτουργία της.

Τέλος, οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς αναφέρουν ότι η λειτουργία Γενικής Κλινικής στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, αναβαθμίζει και το τουριστικό προϊόν καθώς πολλοί από τους ξένους επισκέπτες αναζητούν την βοήθεια ιδιωτικής ιατρικής υπηρεσίας και επειδή δεν την βρίσκουν επιλεγούν άλλους τόπους προορισμού.