Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Σίριαλ… με τα κτήματα στην Παλιόχουνη – Απάντηση Σιαμπή – Ανταπάντηση Μπέζου

Νέα τροπή στο σίριαλ των τελευταίων ημερών γύρω από το θέμα των απορριμμάτων και της λύσης που φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, που είχε… διανθιστεί με τις… καταγγελίες του διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, ως κτηματία όμως.

Ο κ. Μπέζος αρχικά με «διαδικτυακό πόλεμο» είχε προβεί σε μια σειρά από… καταγγελίες με φόντο αγοραπωλησίες που έχουν εξελιχθεί σε εκτάσεις που αναφέρονται, σε μέρος της μιας εκ των τριών μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης, σε περιοχή της Αρκαδίας.

Με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μπέζος μιλά για… απατεωνιές και σκάνδαλα μεγατόνων, για έγκλημα, για άθλιους, βάζοντας στο στόχαστρο ΤΕΡΝΑ-Τατούλη-Γιαννακούρα, κάνοντας λόγο για τεράστιες πολιτικές ευθύνες – δίνοντας προς τα εκεί ιδιαίτερη έμφαση – ζητώντας να παρέμβει η δικαιοσύνη, αλλά και να πάρει θέση η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως έχουν συναφθεί οριστικά συμβόλαια εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών γης. Μάλιστα… τώρα, αναφέρει παράλληλα πως υπάρχουν έγγραφα που έχουν αποκρυφτεί από τις υπηρεσίες που ήταν αρμόδιες να ελέγξουν τον φάκελο εστιάζοντας σε μία υπεύθυνη δήλωση…

Από χθες το βράδυ το θέμα αυτό απέκτησε μια άλλη σοβαρή προέκταση με την απάντηση του Αδαμάντιου Σιαμπή που βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Μπέζου για την κατάσταση αυτή, και, που με μια τρισέλιδη ανακοίνωσή του απαντά στις αναφορές αναλυτικά, δίνοντας παράλληλα και στοιχεία από τη δική του μεριά στο όλο ζήτημα.

Μετά τις αρχικές του σημειώσεις για την σχέση του ιδίου με τον κ. Μπέζο πως γνωρίζονται πολύ καλά… ο κ. Σιαμπής αφήνει αιχμές για την στάση που τήρησε ο Γιώργος Μπέζος «…έχοντας αναλάβει το ρόλο, άλλοτε του υβριστή και άλλοτε του Εισαγγελέα, έχοντας όμως σταθερά την έπαρση μιας εξουσίας που υπερβαίνει κατά πολύ την ιδιότητα που έχει ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, και την οποία έπαρση ο κάθε καλόπιστος Πολίτης αναρωτιέται από πού αντλεί».

Ακολούθως μπαίνει στην… ουσία αφού αναφέρεται (από την πλευρά του) στο ιδιοκτησιακό ζήτημα που είναι και το… καυτό σημείο. Τι, λοιπόν, παρουσιάζει ο κ. Σιαμπής;

«Είναι προφανές ότι η όποια ιδιοκτησιακή διαφορά δεν είναι μεταξύ εμένα και του κυρίου Γεωργίου Μπέζου,  γιατί ο ίδιος δεν είναι ιδιοκτήτης. Αντίθετα, ο πατέρας του με τα τρία αδέρφια του έχουν κάνει αποδοχή κληρονομίας του πατέρα τους, Κωνσταντίνου, για 40 στρ. με ποσοστό ¼ εξ αδιαιρέτου ο καθένας…», σημειώνει και προσθέτει από μέρους για την υπόθεση:

«1. Η οικογένεια Μπέζου το Νοέμβριο του 2015 προέβη στη σύνταξη της 126/16-11-2015 πράξης αποδοχής κληρονομίας της συμβολαιογράφου Αθηνών Παναγιώτας Δημητροπούλου, με την οποία, εκτός των άλλων, αποδέχονται την κληρονομία ενός ξερικού αγρού κείμενου στη θέση «Μελέικα» εκτάσεως περίπου 40 στρεμμάτων. Το ακίνητο των 40 στρεμμάτων όχι μόνο δεν συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα (όπως συμβαίνει με κάποια εκ των υπολοίπων) αλλά και περιγράφεται στο συμβόλαιο τόσο αόριστα (συνορεύοντας γύρωθεν με ιδιοκτησία κληρονόμων Σαράντου Παναγόπουλου, ιδιοκτησία Φώτη Ασημάκη και με ιδιοκτησία Βασίλη Ασημάκη) που είναι αδύνατον κάποιος να προσδιορίσει τα ακριβή του όρια. Αυτή η αόριστη περιγραφή δημιουργεί μια σειρά ερωτηματικών, τόσο διότι το συμβόλαιο είναι πρόσφατο όσο και γιατί ο ένας εκ των τεσσάρων κληρονόμων κύριος Ηρακλής Μπέζος είναι κάτοικος της περιοχής και γνωρίζει πολύ καλά όλους τους όμορους ιδιοκτήτες.

2.Πρόσφατα, ο κύριος Γεώργιος Μπέζος προέβη σε καθαρισμό και εκχέρσωση μιας έκτασης που ξεπερνά τα 100 στρέμματα. Μέσα σ’ αυτή περιλαμβάνονται περίπου 20 στρέμματα από την έκταση που εγώ μεταβίβασα στην «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και επιπλέον αυτών περιλαμβάνεται έκταση 10.5 στρεμμάτων περίπου που σύμφωνα με τον αναρτημένο δασικό χάρτη αποτελεί δασική έκταση…»

Αναφέρει παράλληλα πως ο αρχικός τίτλος κτήσης της κληρονομιάς Μπέζου είναι η έκτακτη χρησικτησία και καλεί στην συνέχεια τον Γιώργο Μπέζο να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων όπως:

«- Πώς αιτιολογεί τα δικαιώματα κυριότητας που προβάλλει στην έκταση πέραν των 40 περίπου στρεμμάτων που η οικογένειά του αποδέχτηκε στην αποδοχή κληρονομίας που συνέταξε. Πως δηλαδή τεκμηριώνει κυριότητα στην έκταση που εκχέρσωσε, η οποία ξεπερνά τα 100 στρέμματα, όταν ο πατέρας του και τα αδέρφια του αποδέχτηκαν ότι το κληρονομητέο ακίνητο είναι 40 στρέμματα. Σημειώνω δε ότι ο τίτλος κτήσης του κληρονομούμενου παππού Κωνσταντίνου Μπέζου είναι η έκτακτη χρησικτησία και όχι συμβόλαιο του 1938, όπως ισχυρίζεται στα κανάλια ο κ. Μπέζος.

– Πώς αιτιολογεί την παράνομη εκχέρσωση στην οποία προέβη στη δημόσια δασική έκταση των 10 περίπου στρεμμάτων που διαχωρίζει την ιδιοκτησία μου από τη δική του

– Η διαπραγμάτευση που έκανε με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ποια έκταση αφορούσε και πόσα χρήματα ζήτησε για τη μεταβίβασή της…»

Και τα ερωτήματα από την πλευρά του Αδαμάντιου Σιαμπή συνεχίζονται αφήνοντας ο ίδιος αιχμές πως ο κ. Μπέζος έχει καταπατήσει ξένη γη και δασική έκταση και ανακοινώνει την προσφυγή και του ιδίου στα δικαστήρια. Ειδικά αναφέρει:

Ο κύριος Γεώργιος Μπέζος και η οικογένειά του ήταν αξιόπιστοι ως σήμερα:

«- Ως πρωτεργάτες της κίνησης πολιτών της περιοχής που ζητούσαν τη μεταφορά της εγκατάστασης επεξεργασίας απορριμμάτων σε άλλη θέση, γιατί αυτή θα υποβαθμίσει περιβαλλοντικά το χωριό μας;

– Ως ειλικρινείς φορολογούμενοι που αποδέχθηκαν την κληρονομία των 40 στρεμμάτων αν και είχαν την πρόθεση στη συνέχεια να διεκδικήσουν έκταση 100 στρεμμάτων;

– Ως αυθαίρετοι εκχερσωτές δασικής έκτασης;

– Ως σκληροί διαπραγματευτές με την ΤΕΡΝΑ που απαιτούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη μεταβίβαση του αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας τους χωρίς τίτλους και τοπογραφικά;

– Ως θύματα απάτης για τη δήθεν υποκλοπή ενός αγροτεμαχίου;

Τι άραγε συμβαίνει;;;»

Η ανακοίνωση Σιαμπή:

Μετά από αυτά ήρθε και νέα ανακοίνωση από τον Γ. Μπέζο μέσω κοινωνικού δικτύου…

Στον εξής σύνδεσμο στην ανάρτησή μας

Και νέα απάντηση από Μπέζο: “Άκου Δ. Σιαμπή και πάρ’ το χαμπάρι…”