Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Νέο άγαλμα του Ιησού Προστάτη στήνεται στη Βραζιλία -Θα ξεπερνά σε ύψος το διάσημο μνημίο του Ρίο ντε Τζανέιρο (video)

Ενα νέο άγαλμα του Ιησού Χρηστού, στα πρότυπα του διάσημου μνημείου που βρίσκεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, αναμένεται να γίνει το ψηλότερο άγαλμα στη Βραζιλία, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του.

Ο Χριστός Προστάτης, στην πόλη Ενκαντάδο στα νότια της χώρας αναμένεται να ξεπεράσει τα 43 μέτρα σε ύψος, με αποτέλεσμα να αποτελεί το τρίτο ψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο. Η κεφαλή του επιβλητικού αγάλματος, αλλά και οι ανοιχτές αγκάλες με τα χέρια προτεταμένα στο ύψος των ώμων τοποθετήθηκαν ήδη στο μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Η ιδέα ενός νέου αγάλματος, ψηλότερου από το διάσημο άγαλμα στο Ρίο προέκυψε έπειτα από πρόταση ενός τοπικού άρχοντα, ονόματι Αντροάλντο Κονζάτι, ο οποίος και πέθανε τον Μάρτιο από τον κορωνοϊό.

Πότε θα είναι έτοιμο το νέο άγαλμα του Ιησού
Το πρότζεκτ αναμένεται να στοιχίσει συνολικά 350.000 δολάρια και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021, σύμφωνα με τον οργανισμό Φίλων του Χριστού που ανέλαβε την ανέγερση του μνημειώδους αγάλματος. Η έκταση των χεριών του αγάλματος υπολογίζεται σε 36 μέτρα, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα περιήγησης στο εσωτερικό του, με τους τουρίστες να μπορούν να παρακολουθήσουν τη θέα από ένα σημείο κοντά στο στέρνο του αγάλματος.

Το ψηλότερο άγαλμα του Ιησού βρίσκεται στην Ινδονησία και έχει ύψος 52,55 μέτρα και ακολουθεί ένας στην Πολωνία με ύψος 52,5 μέτρα. Το διάσημο άγαλμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ύψος 38 μέτρα.

Πηγή