Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Νέο άνοιγμα του Ερντογάν στην ΕΕ: «Βλέπουμε τον εαυτό μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης»

Άνοιγμα για δεύτερη ημέρα στην ΕΕ έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μέλη της κυβέρνησής του, τονίζοντας πως η Άγκυρα βλέπει τον ευατό της «ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης».

«Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, με το οποίο μοιραζόμαστε 600 χρόνια ιστορικών δεσμών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, όπως αναφέρεται στην Daily Sabah. «Καλούμε την ΕΕ να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς μαζί μας, για να τηρήσει την υπόσχεσή τους για πλήρη ένταξη στην Τουρκία», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε κάπου αλλού, αλλά μέσα στην Ευρώπη, το μέλλον μας το σχεδιάζουμε να το χτίσουμε μαζί με την Ευρώπη», κατέληξε. Σημειώνεται ότι και χθες ο Ερντογάν προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο συνέδριο του κόμματός του AKP.

Το Oruc Reis θα αποχωρήσει στις 29 Νοεμβρίου

Την ίδια ώρα, νέα νακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρυπίδα στις 29 Νοεμβρίου, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.

«Το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος «Demre 2B συλλογής δεδομένων» ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο.

iefimerida.gr