Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Τηλεργασία στο 25% και επιστροφή στα γυμναστήρια – Χωρίς μουσική η εστίαση

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η επαναλειτουργία θα γίνει με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αναλογίας πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα.

Την ίδια ώρα, από τη Δευτέρα θα εκκινήσει η λειτουργία των γηπέδων ποδοσφαίρου και γηπέδων μπάσκετ για χρήση αποκλειστικά από ερασιτέχνες αθλούμενους.

Όσον αφορά τη λειτουργία της εστίασης, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι παρατείνεται η απαγόρευση της μουσικής, ενώ προειδοποίησε ότι «οι λογικές “αντάρτικου” είναι εξαιρετικά επικίνδυνες».

Ερωτηθείς για το πότε θα επιτραπεί η λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους, απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε εκτίμηση, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται ανά εβδομάδα και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος υφυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του ποσοστού τηλεργασίας από το 50% στο 25%.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από 31/05 ενεργοποιείται ένα νέο εργαλείο. Συγκεκριμένα στο covid19.gov.gr θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες:

  • Τον δείκτη θετικότητας
  • Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000
  • Την πορεία των κρουσμάτων
  • Τον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχή

Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

ΠΗΓΗ