Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Νέο ΕΣΠΑ για τους ανθρώπους του τουρισμού και της εστίασης -Για να πάρουν την απαραίτητη αναπνοή να ξεκινήσουν

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ώστε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του νησιού αλλά και με εκπροσώπους τοπικών τουριστικών φορέων με θέμα συζήτησης το άνοιγμα της νέας τουριστικής σεζόν.

Την κ. Ζαχαράκη υποδέχτηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός, ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης και ο δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νησιού.

«Για να έρθει ένας ταξιδιώτης στη Κεφαλονιά και να απολαύσει την φιλοξενία των ανθρώπων, χρειάζεται να νοιώσει ασφάλεια. Αυτό ένοιωσε πέρυσι αυτό θα νοιώσει και φέτος» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη ενώ για την συνάντηση με τους φορείς του νησιού ανέφερε ότι «ενημέρωσα τους φορείς του νησιού για το άνοιγμα του Τουρισμού στις 15 Μαΐου, περιμένουμε και εμείς τους ταξιδιώτες, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για μια καλύτερη χρόνια. Έχουμε τον εμβολιασμό που προχωρά γρήγορα, έχουμε τα self tests, τα ξενοδοχεία covid, έχουμε και τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα από προχθές».

Ακολούθως η, Ζαχαράκη, επεσήμανε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης «νέα χρηματοδοτικά εργαλεία». «Νέο ΕΣΠΑ για τους ανθρώπους του τουρισμού και της εστίασης, ώστε να πάρουν την απαραίτητη αναπνοή για να ξεκινήσουν».

Τέλος, η κ. Ζαχαράκη, έκανε ειδική αναφορά στις δύσκολες καταστάσεις που έχει βρεθεί το νησί της Κεφαλονιάς τα τελευταία χρόνια, με την υφυπουργό Τουρισμού να συμπληρώνει ότι «είμαι εδώ για να μιλήσουμε για την Κεφαλονιά που μάχεται και είναι νικήτρια, σηκώθηκε στα πόδια της από τα πολύ δύσκολα, την προηγούμενη φορά με τον σεισμό και τώρα με τον Ιανό».
Πηγή: iefimerida.gr