TOP

Ν. Ανδρουλάκης: Ακραίος οπορτουνιστής ο Μητσοτάκης, εν μέσω πανδημίας εξετάζει εκλογές

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε ό,τι αφορά στην πανδημία τους τελευταίους μήνες, καθώς και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της, άσκησε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε ό,τι τον αφορά δήλωσε δυναμικά… παρών

Σχολιάζοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ως οπορτουνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη προσέγγιση από μέρους του, τη στιγμή που -και- η Ελλάδα, βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας. «Είναι ακραίος οπορτουνισμός να συζητάει η κυβέρνηση πρόωρες εκλογές κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά, καυτηριάζοντας το γεγονός πως ολόκληρη η Ευρώπη βλέπει… το τέλος καλοκαιριού ως σημείο χαλάρωσης, με δεδομένο πάντα, τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού, αν επιτευχθεί.  Παράλληλα, εστίασε και στην αγωνία του κόσμου για την επόμενη ημέρα στην οικονομία, επισημαίνοντας με νόημα, πως τα κυβερνητικά στελέχη, πρέπει να δουλεύουν για την επόμενη ημέρα και όχι να πιάνουν τα μολύβια και να σχεδιάζουν εκλογές.

Αφού παραδέχθηκε πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι παντού δύσκολη, στάθηκε στους λάθος, όπως τους χαρακτήρισε, χειρισμούς της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες σε υγειονομικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο και τα λάθος πολιτικά μηνύματα που εξάγονται, ύστερα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, αλλά και τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τις πορείες, για να εστιάσει στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, κάνει πιο αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Αφού έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, ο ευρωβουλευτής, έκανε ειδική μνεία στα εξωτερικά ζητήματα και κυρίως στα ζητήματα με την Τουρκία, αλλά και τα εσωκομματικά του Κινήματος, το οποίο -πανδημίας επιτρέποντος- το φθινόπωρο θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για το νέο… ξεκίνημα, με στόχο φυσικά, τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.