Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ το οικονομικό αποτύπωμα της Costa Navarino – Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ επενδύσεις (video)

Ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ το οικονομικό αποτύπωμα της παρουσίας της Costa Navarino στο περιβάλλον και την κοινωνία, ενώ το συνολικό ποσό των επενδύσεων αναμένεται να φθάσει τα 2 δις. ευρώ, έχοντας δημιουργήσει – με την ολοκλήρωσή του –  περισσότερες από 11 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Τα ψευτοδιλήμματα ανάπτυξη ή προστασία του περιβάλλοντος δεν υπάρχουν πια, έχουν ξεπεραστεί, κάθε επένδυση στο περιβάλλον μεγιστοποιεί την απόδοση της οικονομικής επένδυσης» τόνισε ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας χθες στην διαδικτυακή εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς με θέμα «Βιώσιμη Τραπεζική: Χρηματοδοτώντας το αύριο».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντακόπουλου:

Όπως αναφέρει το mononews.gr


«Η παραλία είναι το σπίτι μας, είναι όμως και το σπίτι της Καρέτα-Καρέτα. Είχαμε 19.000 γεννήσεις χελωνών, περισσότερες από 580 φωλιές στην παραλία. Και μάλιστα όταν στο peak της σεζόν έχουμε 2.000 φιλοξενούμενους στις μονάδες μας. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, συμπληρώνοντας ότι, ως εταιρεία, «αναπτύσσουμε περιβαλλοντικές δράσεις και είμαστε η πρώτη εταιρεία στον τομέα του τουρισμού που εκδίδει απολογισμό βιωσιμότητας». Τόνισε, μάλιστα, πως στο Costa Navarino εξελίσσεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιοδέντρων στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα έχουν μεταφυτευτεί 6.500 ελιές, με το κόστος μεταφύτευσης να ανέρχεται στα 400 ευρώ ανά δένδρο.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος, στην τοποθέτησή του, σημείωσε πως το Costa Νavarino είναι μια επένδυση με μεγάλη οικονομική σημασία, αλλά και παράλληλα με θετική επίπτωση στο περιβάλλον και την κοινωνία. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 650 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ ήταν ίδια κεφάλαιαμε προοπτική να υπερβεί τα 2,5 δισ. ευρώ όταν ολοκληρωθεί, έχοντας δημιουργήσει περισσότερες από 11 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος έδωσε έμφαση στο μοντέλο αειφόρου επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει η ΤΕΜΕΣ, με το Costa Navarino να έχει, στη δεκαετία λειτουργίας του, οικονομικό αποτύπωμα άνω των 2 δισ. ευρώ και να καταγράφει άνω του 10% της επένδυσης ως θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Επιπλέον, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπάρχει, όπως είπε, και το πρόγραμμα «Καφενείο»: οι φιλοξενούμενοι πηγαίνουν στα Καφενεία της Μεσσηνίας, συζητήσουν με τους κατοίκους, ζουν την καθημερινότητα της περιοχής.

Και σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ταξιδεύω σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι Δήμαρχοι με ρωτάνε συχνά «Τι να κάνουμε για να αναπτύξουμε τον τόπο μας τουριστικά;». Τους απαντώ: «Τίποτα περισσότερο από αυτά που θα κάνατε για τους δημότες σας. Όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας θέλουν την ζήσουν την εμπειρία… αυτό πρέπει να τους προσφέρουμε»».

Να σημειωθεί ότι ο τουριστικός όμιλος ΤΕΜΕΣ έχει εναρμονιστεί και με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του OHE. Από την ίδρυσή του έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που σέβεται και προβάλλει το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, ενισχύει την τοπική οικονομία, αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις. Το αναπτυξιακό αποτύπωμα του Costa Navarino στη Mεσσηνία είναι καθοριστικό τόσο σε επίπεδο απορρόφησης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών όσο και  σε επίπεδο απασχόλησης.