Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Οι «Δρόμοι της ελιάς» και το 1,1 εκατομμύριο ευρώ!!!

Οι περίφημοι «δρόμοι της ελιάς» που χρηματοδότησε επί πολλά χρόνια το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και όλοι πίστευαν ότι ανήκουν σε αυτό, γελάστηκαν και εξεπλάγησαν όταν έχασε ο Γ. Καραμπάτος την προεδρία του Επιμελητηρίου και φεύγοντας μαζί του πήρε και τον «οργανισμό» που είχε κατασκευάσει με τα λεφτά του Επιμελητήριου και είχε βάλει τον εαυτό του ισόβιο εκτελεστικό διευθυντή, δηλαδή… μαγαζάκι του, μάλλον μαγαζάρα του(!) αν κρίνουμε τα ποσά που παίρνει.

Άραγε, τι έχουν να πουν τόσα χρόνια – ακόμη και τώρα – όλοι όσοι από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κάνουν τον «Κινέζο» για τα «έργα» Καραμπάτου…

Κύριε Αδαμόπουλε, όταν παραλάβατε από τον Καραμπάτο, δεν είδατε τίποτα; Και τι παραλάβατε;

Κύριε Μανιάτη, τι παραλάβατε μετά τον κύριο Αδαμόπουλο; Δεν είδατε τίποτε;

Κύριε Γκούμα, τι παραλάβατε από τον Καραμπάτο στην ανταλλαγή της  προεδρίας κλπ. της  ΕΤΑΠ που χρηματοδοτούσε τους «δρόμους της Ελιάς» μόνο τα γνωστά… τιμολόγια (που τα έχω πάει από το 2011 στον εισαγγελέα και ακόμη καμία ενημέρωση) για να κλείσει το ταμείο ο Καραμπάτος;

Κύριε Κρανιώτη, γιατί τόση μούγκα;

Κύριε – λαλίστατε τυπολάτρη – Γκραίκη, τι είδατε τόσα χρόνια; Όλα καλά;

Πιστεύω η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να σταθεί στο ύψος των δύσκολων καιρών που περνούν οι επιχειρήσεις και να βοηθήσει τον θεσμό, μπας και δούμε κάποια αχτίδα φωτός. Και εννοώ τους νέους που βγήκαν, διότι όσοι είχαν ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με τον θεσμό, η προσωπική μου άποψη είναι ότι έπρεπε να έχουν… εξαφανιστεί(!) και όχι να ξαναβάλουν υποψήφιοι για να ξανασώσουν τους επαγγελματίες.

Κοιτάτε όλοι εσείς παρακάτω, τι μαγαζάρα(!) έχει στήσει ο «φτωχός» Γ. Καραμπάτος και τι… καλύπτατε τόσα χρόνια, κατά τα άλλα «συμβουλέψτε» τους επαγγελματίες που η απόγνωση τους έχει φέρει στο αμήν… Μπράβο σας!

Νίκος Μπελογιάννης

Απόφαση από το Υπουργείο Πολιτισμού

Οι “Δρόμοι της Ελιάς”, Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) επιλέχτηκε από τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου για χρηματοδότηση από το κοινό πρόγραμμα ΕΕ και ΣτΕ “Routes4U”.

Η Ελλάδα, ως ενεργό και ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ), συμμετέχει στην εκπόνηση της Στρατηγικής της ΕΕ για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (European Union Adriatic and Ionian Strategy – EUSAIR).

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, εστιακού σημείου του ΥΠΠΟΑ σε θέματα Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου καθώς επίσης και Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδος, κατέθεσαν από κοινού στο αρμόδιο όργανο1 της EUSAIR πρόταση της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης “Οι Δρόμοι της Ελιάς”, στο πλαίσιο της προτεραιότητας “Ανάπτυξη αειφόρων και θεματικών διαδρομών με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου” της EUSAIR.

Η πρόταση υποστηρίχτηκε από 4 επιπλέον χώρες (Αλβανία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σερβία) και εγκρίθηκε να αποτελέσει μια από τις επίσημες προτάσεις της EUSAIR προς χρηματοδότηση από  το Πρόγραμμα “Routes4U” – κοινό πρόγραμμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) και του Συμβουλίου της Ευρώπης ύψους 1.1 εκατ. ευρώ.

Η υιοθέτηση της εν λόγω πρότασης των «Δρόμων της Ελιάς» κρίνεται ως αναγνώριση από πλευράς της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης Πολιτιστικής Διαδρομής και της συμβολής της στον διαπολιτισμικό διάλογο, στην ενίσχυση των διεθνών σχέσεων και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Επιπλέον, η υποστήριξη της πρότασης των Δρόμων της Ελιάς από τη EUSAIR κρίνεται κι ως αποτέλεσμα της σταθερής προσπάθειας του ΥΠΠΟΑ για ανάδειξη και προβολή της εν λόγω Πολιτιστικής Διαδρομής, καθώς αποτελεί τη μοναδική, μέχρι σήμερα, ελληνικής πρωτοβουλίας διαδρομή πιστοποιημένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

1 Κατευθυντήρια Θεματική Ομάδα (ΚΘΟ) του Πυλώνα IV (Βιώσιμος Τουρισμός και Πολιτισμός) της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR)