Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Οι πεζοπόροι του Ευκλή περπάτησαν μετά από 45 χρόνια μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Την περασμένη Κυριακή οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στην Τριφυλία για να περπατήσουν ένα μονοπάτι από το ορεινό χωριό Σελλά έως τον Άγιο Νικήτα στα 850 μ. υψόμετρο στο όρος Άη Λιάς.

Η απαιτητική κατά 50 % ορειβατική, σκιερή διαδρομή ήταν ανάμεσα σε πεύκα, αριές και κουμαριές, όπου όλοι και οι 60 περιηγητές απόλαυσαν το πρόσφατα ανοιγμένο μονοπάτι από τους ντόπιους.  Η πρόεδρος της Κοινότητας Σελλάς, Χάϊδω Παπαευθυμίου είχε προσκαλέσει τον δραστήριο καλαματιανό σύλλογο, να τους ξεναγήσει και να τους δείξει τις ομορφιές της περιοχής.
Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο της Κοινότητας Σελλάς Χάιδω Παπαευθυμίου για την άψογη φιλοξενία, όλους τους ντόπιους που άνοιξαν το μονοπάτι, για να το περπατήσει ο Ευκλής μετά από 45 χρόνια και τέλος τον οδηγό τους Αλέξανδρο Γαραντζιώτη.
  • Eπόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του Ευκλή είναι το ορειβατικό διήμερο 11 και 12 Ιουλίου στην ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου, για να απολαύσουν το Φαινόμενο της Πυραμίδας.