TOP

Οι προτάσεις του Πόρου για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής

Στο επίκεντρο του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Ασαργιωτάκης, μετά την πρόθεση που εξέφρασε να γίνει κάθε δυνατή προσπαθεια για να αρχίσουν εκ νεου τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Ο ισχυρός άνδρας του Πόρου με επιστολή του στο Prismasport.gr καταθέτει μαζί με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Αντώνη Μαρκάκη τέσσερις προτάσεις για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Aναλυτικά

1) “Όλοι οι συνάδελφοι παράγοντες αναφέρουν το θέμα της υγείας και ρίχνουν όλα το φταίξιμο για την κατάσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον κορωνοϊό. Αυτή η στάση είναι υποκριτική και αυτοί που την υποστηρίζουν υποκριτές. Όλοι αυτοί περίμεναν μια ευκαιρία να ανοίξουν την πόρτα και να φύγουν σαν κύριοι και όχι να κάνουν μια ηρωική έξοδο. Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν θέλουν να τις δουν. Τα προβλήματα ξεπερνιούνται όταν υπάρχει καλή διάθεση. Εγώ ήμουν που πρώτος φώναξε ότι πάνω απ΄όλα είναι η υγεία όταν δεν υπήρχε όμως φως στο τούνελ. Τώρα όλοι οι ειδικοί μας λένε ότι το εμβόλιο λύνει το πρόβλημα. Όλοι οι πολιτικοί μας αναφέρουν ότι το εμβόλιο θα είναι αρχή του τέλους για τον κορωνοϊό.

Όσοι ποδοσφαιριστές κάνουν το εμβόλιο θα μπορούν να αγωνιστούν κανονικά χωρίς να εκθέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους αντιπάλους τους. Ακόμα και φιλάθλους θα μπορούσαμε να είχαμε και μετά τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό και είναι στην προσωπική ευχέρια του κάθε παράγοντα και του ποδοσφαιριστή. Ακόμη και αυτός που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο μπορεί να κάνει ένα rapid test με 10 ευρώ.”

2) “Έχω βαρεθεί να βλέπω φίλους παράγοντες να εισπράττουν από την πολιτεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις γηπέδων που στο τέλος θα μείνουν άδεια και το γήπεδο θα γίνει έρμαιο και πλιάτσικο από ανθρώπους που θα το λεηλατήσουν. Τα rapid test αν τα κάνεις μαζικά σαν ομάδα κοστίζουν 10 ευρώ. Όλες οι ομάδες αν κάνουν κάθε εβδομάδα rapid test κοστίζουν 96.000 για ολο το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής στον κρητικό όμιλο. Αλίμονο αν δεν μπορούμε να βρούμε οι παράγοντες 99.000 ευρώ. Για να καταλάβετε μια ομάδα μόνο σήμερα του τοπικού ποδοσφαίρου πήρε 207.000 ευρώ για ανακαίνιση του γηπέδου. Δεν θα μπορούσαν όλοι οι παράγοντες και όλες οι ομάδες να προσπαθήσουν , να πιέσουν και να αναλάβει το κόστος η πολιτεία που είναι μικρότερο από το κόστος ενός γηπέδου που θα μείνει άδειο.”.

3) Η επιστρεπτέα προκαταβολή σύμφωνα με όσα διαρρέουν θα γίνει μη επιστρεπτέα και θα είναι μια ανάσα για τους παράγοντες και τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι δεν μπορούσαμε όλα τα σωματεία να διεκδικήσουμε από την πολιτεία μια τέτοια βοήθεια.

4) “Αφού αγαπάμε το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συνάντηση με τους διαιτητές και τους παρατηρητές για να μειώσουν το κόστος διεξαγωγής ενός αγώνα. Αν εμείς μιλούσαμε με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν μια γενναία μείωση στα οδοιπορικά που λαμβάνουν νομίζεται ότι δεν θα έκαναν;

Αφού αγαπάμε τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καταθέτω την πρόταση όσες ομάδες δεν έχουν την δυνατότητα να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να τον αφήσουν ελεύθερο και όχι να ζητάνε μέρος των οδοιπορικών που έχουν λάβει.”

πηγη