Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Οι 12 της Superleague – Το επίσημο έγγραφο που ακυρώνει τις αποφάσεις της ΕΠΟ

Η προσφυγή της ΠΑΕ Χανιά η οποία έγινε δεκτή επί της ουσίας κρίθηκαν άκυρες οι αποφάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ για πρωτάθλημα 18 ομάδων στην Super League 2.

Ειδικότερα ακύρωσε την πρόσφατη απόφαση της Ομοσπονδίας για πρωτάθλημα 18 ομάδων στην SL2 κάνοντας δεκτή την προσφυγή των Χανίων. Έτσι η Super League 2 την αγωνιστική περίοδο 2020-21, θα αποτελείται από 12 ομάδες.

Tο Διαιτητικό απέρριψε τις προσφυγές Απόλλωνα Πόντου και Κέρκυρας, κάτι που σημαίνει πως οι δύο ομάδες υποβιβάζονται και πως προβιβάζονται στους 12 της SL2 μόνο οι δύο πρωτοπόροι της FL.

Για να προχωρήσει, πλέον, η αναδιάρθρωση, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για κατάργηση της Football League και την ενοποίηση της εν λόγω κατηγορίας με τη Super League 2 σε δύο ομίλους (Βορράς-Νότος). Αναμένονται και οι αντιδράσεις των ομάδων.

Οι 12 της Superleague
ΑΟ Τρίκαλα
Απόλλων Λάρισας
Δόξα Δράμας
Εργοτέλης
Ιωνικός
Ξάνθη
Λεβαδειακός
Καραϊσκάκης Άρτας
Πανιώνιος
Παναχαϊκή
Πλατανιάς
Χανιά

Υποβιβάστηκαν Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου
Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου υποβιβάζονται στη Football League, Διαγόρας, ΟΦ Ιεράπετρας, Νίκη Βόλου, Καβάλα, Βέροια και Ολυμπιακός Βόλου παραμένουν στην ίδια κατηγορία! Φυσικά, μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τη Football League, εκεί όπου η ΕΠΟ προβίβασε τους 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπήρξαν υποβιβασμοί σε SL1, SL2, τότε και στη Football League θα πρέπει να υποβιβαστούν οι τέσσερις τελευταίοι, δηλαδή οι Ασπρόπυργος, Ιάλυσος, “Καλαμάτα” και Τρίγλια…
Ουσιαστικά το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε ότι η Super League 2 επιθυμούσε αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών και όχι μόνο της δεύτερης και τρίτης τη τάξει, όπως επιχειρήθηκε. Αποτέλεσμα; Οι αποφάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ δεν ισχύουν και η αναδιάρθρωση πήγε… περίπατο στην Super League 1 και Super League 2.

Δείτε το επίσημο έγγραφο με την απόφαση:

με πληροφορίες mikriliga.gr