TOP

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στα Κύθηρα, εκκενώθηκε οικισμός

Σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα. Ο οικισμός Κυπριωτιάνικα εκκενώθηκε ενώ το νησί βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν 22 οχήματα, 64 πυροσβέστες, 21 άτομα πεζόπορο, τρία αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο. Αν και δεν απειλούνται κατοκιημένες περιοχές, με εντολή του δημάρχου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Κυπριωτιάνικα. 

 

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, σε συνδυασμό με τη μικρή πυροσβεστική δύναμη του νησιού, φαίνεται πως είναι η αιτία που η φωτιά πήρε τόσο γρήγορα διαστάσεις και δεν μπόρεσε να περιοριστεί, αλλά έγινε τόσο επίκινδυνη που οδήγησε σε εκκένωση ενός χωριού. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ο δήμος έχει απευθύνει έκκληση προς ιδιώτες που έχουν μηχανήματα βαρέου τύπου, να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Εκτός από τη γενική διακοπή ρεύματος στο νησί, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους. 

Ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης επισημαίνει το μέγεθος του προβλήματος συνιστώντας τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία τόσο από τους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού καλώντας παράλληλα όσους δεν έχουν δουλειά στην επιχείρηση της κατάσβεσης να είναι απομακρυσμένοι από το σημείο. thetoc.gr