TOP

Σωτήρια για δεύτερη φορά η παρέμβαση ναυαγοσώστη στην παραλία της Κυπαρισσίας

ΣΩΤΗΡΙΑ για δεύτερη φορά η έγκαιρη παρέμβαση του ναυαγοσώστη που περιπολεί στην παραλία του Αη Λαγούδη στην Κυπαρισσία σε διάστημα λίγων ημερών σώζοντας ένα ακόμα ηλικιωμένο.
Πιο αναλυτικά το πρωί της Παρασκευής μετά από υπόδειξη λουομένων επιβλέποντας την ακτή από τον πύργο του διαπίστωσε ότι κάτι συμβαίνει στην τοποθεσία Μύτικας που βρίσκεται βόρεια της ακτής, καθώς είδε να επιπλέει ένας πολίτης στην θαλάσσια περιοχή. Αμέσως κατευθύνθηκε στο σημείο ώστε να ανασύρει έναν ηλικιωμένο 70χρονο ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Στον λουόμενο παρείχε όπως γίνεται σε αυτή τη περίπτωση οξυγόνο αλλά και πρώτες βοήθειες καθώς είχε καταπιεί νερό και χρειάστηκε η τεχνική ανάνηψης που ακολούθησε με επιτυχία όταν έφερε στην ακτή τον ηλικιωμένο άνδρα. 
Στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό τμήμα της περιοχής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ηλικιωμένο στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς στα επείγοντα περιστατικά πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις και δεν υπάρχει ευτυχώς κανένας κίνδυνος για την υγεία του ηλικιωμένου…ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ