Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ομιλητής ο Δημήτρης Καφαντάρης στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference), που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, 3-5 Ιουνίου 2021.

Το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης αποτελεί έναν ετήσιο θεσμό που δημιουργήθηκε το 2013 με στόχο την ανάδειξη θεμάτων προβληματισμού, καλών πρακτικών και δεικτών που πρέπει να υλοποιηθούν για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Το αντικείμενο της θεματικής ενότητας στην οποία θα συμμετάσχει ο κ. Καφαντάρης – «Ο Νέος Κώδικας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη Μεταβίβαση Αρμοδιοτήτων στους Δήμους και τις Περιφέρειες» – έχει ως στόχο να αναδείξει απόψεις σημαντικών ανθρώπων του χώρου σχετικά με την νέα κατάσταση στη σχέση της Κεντρικής Διοίκησης με τις Τοπικές Αρχές.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι το υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να ενισχύσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πόρους και προσωπικό, θα συζητηθούν τα όρια της ευθύνης και των αρμοδιοτήτων μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης, των Αποκεντρωμένων Περιφερειών, της Περιφερειακής Διοίκησης και των ΟΤΑ Α’ Βαθμού.