Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Οργή Καλεντερίδη: “Η Ελλάδα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει! Εάν πάνε την Ελλάδα σε διάλογο… έτσι, θα είναι παράδοση και υποταγή” (video)

Τους λόγους για τους οποίους ο Ερντογάν κινήθηκε σε αυτή την προκλητική απόφαση να μετατρέψει σε τζαμί σε Αγία Σοφία επεξήγησε προσεγγίζοντας κατά βήμα όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία και με τα όσα συναρτώνται με την ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ ο στρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST.

Με πολύ καλή γνώση των πραγμάτων ο κ. Καλεντερίδης αφού σημείωσε πως “…ο αντίπαλος του Ερντογάν είναι ο Κεμαλισμός” χτύπησε ξανά… καμπανάκι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν γεωστρατηγικά αλλά και για τη χώρα μας “…με τουρκικολιβυκό μνημόνιο και τη γαλάζια πατρίδα στην ουσία έτοιμος να κάνει τουρκικά τα μισά νησιά του Αιγαίου και πρέπει να ξυπνήσουμε και το κερασάκι στην τούρτα ήταν να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία”.

Για όσους… νόμιζαν και έλεγαν στη χώρα μας πως ο Ερντογάν δεν θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο ο κ. Καλεντερίδης ήταν καυστικός τονίζοντας “…και ο Αρχιεπίσκοπος το είπε πως δεν θα τολμήσουν. Αλλά είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, η ελίτ, οι ακαδημαϊκοί και αυτοί που… επηρεάζουν την κοινή γνώμη πραγματικά ή δεν καταλαβαίνουν τί γίνεται ή καταλαβαίνουν και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για να μην αντιμετωπίσουν την κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν”.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ήταν καταπέλτης για τον τρόπο που… σέρνουν την Ελλάδα σε διάλογο:

“Οι μεγάλες απειλές είναι στα άλλα και η Ελλάδα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Να αφυπνιστεί το πολιτικό σύστημα και να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Γιατί; Γιατί μιλάνε για διάλογο, εάν πάνε σε διάλογο την Ελλάδα με υφιστάμενη τη Γαλάζια πατρίδα και το τουρκολιβυκό σύμφωνο αυτό δεν θα είναι διάλογος αυτό θα είναι παράδοση και υποταγή στο νεοοθωμάνο σουλτάνο Ερντογάν. Υπάρχουν τρόποι να ανακτήσουμε και την αξιοπρέπειά μας και την πρωτοβουλία των κινήσεων που τώρα την έχουμε χάσει”.