TOP

Ούτε ο φάκελος για το ΣΔΙΤ στην Ε.Ε. δεν είχε υποβληθεί…. σωστά από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή

Καμπανάκι… χτύπησε μετά και τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητά εξηγήσεις για τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο φάκελος που είχε κατατεθεί για το έργο ΣΔΙΤ γύρω από την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Μια… πονεμένη ιστορία που θυμόμαστε όλοι – και που δεν έχει τέλος ακόμη – και η οποία είχε ξεκινήσει με το όραμα Τατούλη που έμεινε… όραμα και όλη αυτή την παλινωδία των ακροβασιών που εξελίχθηκε και ήδη έχει στοιχίσει σημαντικά στην ίδια την Πελοπόννησο.

Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή με τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε σε μια προσπάθεια μείζονος σημασίας δεν κατάφερε να πείσει την κοινωνία, ενώ οι όλοι χειρισμοί της υπήρξαν τραγικοί σε αποτέλεσμα, με συνέπεια να αναδύονται θέματα όπως αυτά με τις ιδιοκτησίες, τις… διαπραγματεύσεις και τις περιοχές. Παρότι είχε την όλη την πολιτική στήριξη αναλαμβάνοντας και την αρμοδιότητα από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση σύρθηκε επί χρόνια και όλα αυτά την ώρα που η Πελοπόννησος «μάτωνε» οικονομικά και περιβαλλοντικά. Η ουσία είναι ότι ο Τατούλης πολιτικά απέτυχε στο θέμα και την αποτυχία που φάνηκε στις καθυστερήσεις την πληρώνουν ακόμα και σήμερα οι πολίτες.

Από την πρώτη στιγμή η νέα Περιφερειακή αρχή μαζί με την κυβέρνηση έτρεξαν να ξεπεράσουν τις όλες δυσκολίες που λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έμεινε σε εκκρεμότητα ανέκυψαν, με την όλη καθυστέρηση να εγκυμονεί κινδύνους για την υλοποίηση του έργου. Η Επιτροπή ζητά στο έγγραφό της μια σειρά από αρκετά στοιχεία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μένει να δούμε πόσο αυτό, θα επηρεάσει στην τελική έκβαση.