Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο BEST – Tι είπε για επιχειρήσεις, δανειοδοτήσεις, μέτρα και το τι θα γίνει με την… επόμενη μέρα (video)

Σίγουρα προέχει η υγεία όλων μας και αυτό είναι το βασικό, όμως, κρίσιμο είναι και το θέμα της… επόμενης ημέρας. Κανείς όμως δεν ξέρει πότε θα έρθει αυτή… Από το χρόνο θα εξαρτηθούν πολλά ως φαίνεται για τα όσα θα γίνουν και θα εφαρμοστούν ως πολιτικές και το τι περιθώρια υπάρχουν. Μια διάσταση που δόθηκε στην όλη συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξη, Άδωνι Γεωργιάδη που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ήταν αυτή.

Η άλλη και φυσικά η κυρίαρχη έχει να κάνει με τις αποφάσεις για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε στα όσα έχουν δρομολογηθεί και επιχείρησε να απαντήσει και στα πολλά και κρίσιμα θέματα που αναφέρονται στη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τις δανειοδοτικές προσπάθειες (εγγυήσεις, μηχανισμοί, ποσά, προϋποθέσεις κλπ.), οι οποίες πάντως αφήνουν ερωτήματα για το τι τελικά θα εξελιχθεί, μια και οι επιχειρήσεις θα είναι σαφώς αρνητικές – στη μετά τον κορωνοϊό εποχή – και αποτελεί ζητούμενο το πώς θα κρατήσουν τις θέσεις εργασίας για τις οποίες θα πρέπει να έχουν στηριχθεί για να μπουν στα μέτρα!.. θα πρέπει να σημειωθεί πως η υπόθεση δανειοδότηση αποκλείει τις επιχειρήσεις με οφειλές και με… κόκκινα δάνεια.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης παράλληλα στάθηκε στα… αρκετά δισεκατομμύρια που ήδη έχουν δοθεί, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα αναφέρει περί… μαξιλαριού ασφαλείας, και, μίλησε και για τις νέες προσπάθειες που έρχονται μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων και για την αυτοδιοίκηση.